24 Kasım 2024
  • Ankara0°C
  • İstanbul5°C
  • Bursa4°C
  • Antalya11°C
  • İzmir9°C

"TÜRKİYE'DE MR ÇEKTİRMEK POLAROİD FOTOĞRAF ÇEKTİRMEKTEN DAHA UCUZ"

MR görüntülemesi, ABD'de 1000 doların üzerinde, Avrupa'da ortalama 600 avro, İspanya'da 300 avro, Hindistan ve Çin'de 60-70 dolar düzeyindeyken, Türkiye'de 20 lira...

"Türkiye'de MR çektirmek polaroid fotoğraf çektirmekten daha ucuz"

28 Ocak 2015 Çarşamba 14:13

Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, "Eskiden 0-20 genç, 20-40 orta ve 40-60 yaşlı grubu temsil ediyordu. Öyle bir yere geliyoruz ki 0-40 genç, 40-80 orta ve 80-120 yaşlı grup oldu. Ömrümüz uzuyor" dedi.

Arab Health Fuarı öncesinde sektöre ilişkin açıklamalarda bulunan Tümer, sağlık sektörünün dünyadaki öneminin arttığını, bu nedenle de inovasyonun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Tümer, eskiden diğer ülkelerde çıkan ürünlerin Türkiye'ye çok daha sonra geldiğini, ancak son zamanlarda bunun değiştiğini aktararak, "Türkiye, son zamanlarda harika bir şekilde dünyada ne çıkarsa aynı anda buna sahip olabiliyor" şeklinde konuştu.

Philips olarak yüksek ve ileri teknolojinin yanında, inovasyonun yer aldığı ürün gamlarını tercih ettiklerini vurgulayan Tümer, bu nedenle Arab Health Fuarı'nın ürünlerini sergilemek ve daha geniş bir portföydeki kişilerle buluşturmak için önemli olduğunu söyledi.

Tümer, fuarda Philips'in inovasyonla geliştirdiği hem görsel hem de işitsel temaya sahip bir MR cihazını sergilediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Klostrofobisi olan kişiler için MR çekilmek çok sıkıntılı bir durum. İnovasyonla geliştirdiğimiz Ingenia MR cihazı, 70 santimetre genişliğinde. Bu dünyadaki en geniş MR. Cihaza girdiğinizde, yattığınız yerde ekrana sizin seçtiğiniz bir orman, Disney veya okyanustaki balıklar gibi farklı temalar ve sesler geliyor. Bu da biraz daha sizi rahatlatıyor ve daha huzurlu bir alan yaratıyor.

Normalde MR çekilirken manyetik alanda bir ses gelir. Ingenia'da gelen o mekanik sesi de yüzde 80 azaltan bir teknoloji var. Dolayısıyla stresi, kaygıyı alıp götüren, psikolojik açıdan da rahatlama sağlayan bir teknoloji. Çocuklar açısından da çok önemli bir teknoloji. MR'da temanın yanında ses oranını yüzde 80 azaltan bir rakibimiz yok. Bu anlamda tekiz. Görsel ve işitsel anlamda bunu yapan bir tek Philips var. Diğerleri deneme aşamasında. Ürün bu yılın ilk çeyreği gibi Türkiye'ye gelecek."

Tümer, Philips'in dünyadaki 3-4 firma arasında bulunduğunu, Türkiye'de de ciddi anlamda önde olduğunu vurgulayarak, "Philips, yaptığı yatırımlarla Türkiye'de çok gelişti ve öne geçti. Hatta Türkiye'deki ekibimiz farklı ülkelere de bakmaya başladı. Çok ciddi kaynakları var. Türkler inanılmaz derecede öne çıktı. Bundan da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Philips'in 2013 yılında Ar-Ge çalışmalarına 1,7 milyar avrodan fazla yatırım yaptığını kaydeden Tümer, şunları aktardı:

"Eskiden 0-20 genç, 20-40 orta ve 40-60 yaşlı grubu temsil ediyordu. Öyle bir yere geliyoruz ki 0-40 genç, 40-80 orta ve 80-120 yaşlı grup oldu. Ömrümüz uzuyor. Ömrün uzamasıyla beraber, teknoloji ve kişi başına düşen doktor sayısının da gelişmesi gerekiyor. Kaynaklar az olduğu için de teknolojiyi optimize etmek gerekiyor. Sağlık hayatımızda çok önemli bir yere geldi.

Philips'te de Sağlık Teknolojileri en çok Ar-Ge ve inovasyon yatırımı yapılan alanı temsil ediyor. Yaşlanan nüfusla beraber sağlığa ihtiyaç artıyor, kaynaklar ise azalıyor. Hastanelere 90 bin yatak daha inşa edilmeli ki Türkiye OECD ülkeleriyle aynı düzeye gelsin. Türkiye'de potansiyel var ama bununla beraber hemşire, doktor, teknoloji yeterli değil."

 

- "Türkiye'de MR çektirmek polaroid fotoğraf çektirmekten daha ucuz"

 

Tümer, hedeflerinin 2025'e kadar her yıl 3 milyar kişinin hayat kalitesini iyileştirmek, onların hayatına dokunmak olduğunu vurgulayarak, "Philips bugün dünyada her 4 kişiden birinin yaşamını iyileştiriyor" dedi.

Türkiye'de ileri teknoloji tıbbi görüntüleme cihazlarının sayısının yeterli olmadığını aktaran Tümer, bu cihazların illere dağılımında da dengesizlikler olduğunu kaydetti.

Tümer, Türkiye'de son yıllardaki yatırımlarla bu cihazların sayısının arttığına değinerek, buna rağmen hem nitelikte hem de nicelikte OECD ülkelerine göre geride kalındığını vurguladı.

Görüntüleme tekniğinin hastalıkların erken teşhisinde oynadığı rolün önemine işaret eden Tümer, "Önemli olan erken aşamada teşhis etmek ve bilinçlendirmek. Görüntülemede dünyadaki en düşük fiyatlı ülkeyiz. MR görüntülemesi, ABD'de 1000 doların üzerinde, Avrupa'da ortalama 600 avro, İspanya'da 300 avro, Hindistan ve Çin'de 60-70 dolar düzeyindeyken, Türkiye'de 20 lira... Türkiye'de MR çektirmek polaroid fotoğraf çektirmekten daha ucuz" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA