01 Temmuz 2024
  • Ankara30°C
  • İstanbul29°C
  • Bursa31°C
  • Antalya37°C
  • İzmir34°C

TÜRK SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI: KAMU HASTANELERİ DİZİ PLATOSU MU?

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanları ve hasta güvenliğini tehdit eden davranışlara dikkat çekti.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı: Kamu Hastaneleri Dizi Platosu mu?

01 Temmuz 2024 Pazartesi 09:06

Başkan Zengin, sağlık meslek mensuplarının itibarını zedeleyen sosyal medya paylaşımlarına karşı sert açıklamalarda bulundu.

Sosyal Medya Paylaşımları Mesleği Zedeliyor

Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada, son dönemde sosyal medyada fenomen olma peşinde koşan bazı kişilerin, meslek onurunu ayaklar altına alan paylaşımlar yaptığını belirtti.

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-1.jpg

Zengin, “Son dönemde kendini fenomen olarak adlandıran bazı kişiler, mesai saatleri içerisinde memur ahlakına yakışmayan Instagram üzerinden yayınlar yaparak maddi kazanç sağlıyorlar. Bu kişiler arasında spiritüel faaliyetlerde bulunanlar, hastane eczanesinden ilaç çalanlar, hastalara hakaret edenler, hasta ile boks maçı yapanlar ve yoğun bakımda hastalara kura ile bakanlar var. Bebek yoğun bakımlarda tepinmek gibi kabul edilemez davranışlar sergiliyorlar. Bu kişiler bizim meslektaşımız olamaz,” dedi.

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-2.jpg

Sağlık Çalışanlarının İtibarı Tehlikede

Zengin, bu tür videoların sağlık meslek mensuplarının mesleğinin zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına sebep olduğunu belirterek, “Halkımızı olumsuz etkileyen bu videolar sonrası yapılan yorumlarda sağlık meslek mensuplarına alenen hakaret edilmekte ve tıp mesleği aşağılanmaktadır.

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-3.jpg

‘Memur ne iş yapıyor, video çekmekten başka?’ algısı oluşturulmaktadır. Bu durum, halkımızın gözünde mesleğimizin zedelenmesine, itibarsızlaşmasına ve sağlıkta şiddete sebep olmaktadır,” diye konuştu.

Suç Duyurusu ve Mücadele

Fatih Galender Zengin, bu tür davranışların sağlık çalışanlarına yönelik tehlikeli bir algı yarattığını belirterek, “Halkımız bize emanettir, bu kişilere değil. Bu tür videoları çeken ve paylaşan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Mesleğimize saldırı niteliğindeki bu ve benzeri paylaşımlara karşı tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-4.jpg

Kamu Davası Talebi

Zengin, açıklamasının sonunda bu tür davranışların tespit edilerek, sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep etti. “Bu hukuksuzluğa sessiz kalan, müdahale etmeyen yönetim ve sendikalar bu suçun ortağıdır. Mesleğimizin onurunu korumak için mücadelemiz sürecek,” dedi.

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-5.jpg

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-6.jpg

kamu-hastaneleri-dizi-platosu-mu-7.jpg

Yorumlar
SON DAKİKA