23 Aralık 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya11°C
  • İzmir9°C

TÜRK SAĞLIK-SEN: "MOBBİNG YASASI ÇIKMALI"

Sağlık çalışanlarının diğer kamu çalışanlarına göre mobbinge maruz kalma orana 16 kat daha fazla.

Türk Sağlık-Sen: "Mobbing yasası çıkmalı"

26 Ocak 2012 Perşembe 12:16

Sağlık çalışanları için oldukça önemli olan bu konuda bilgilendirme yapmak için Türk Sağlık şubelerimiz tarafından toplantılar gerçekleştiriliyor. Son olarak Türk Sağlık-Sen Ankara Üniversite Şubemiz tarafından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde "Mobbing" konulu bir panel düzenlendi. Panele Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Sağlık-Sen Ankara Üniversite Şube Başkanı Alpaslan Kocabaş ve Şube Başkan Yardımcıları ile birlikte mobbing ile ilgili ilk yasa teklifini veren MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Mobbing Derneği Başkanı Hüseyin Gün, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Taner katıldı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanları da panele yoğun katılım gösterdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci panelde yaptığı açılış konuşmasına başlarken Ermeni Senatosunda Kabul edilen inkar yasasını kınadıklarını belirterek, Türk milletinin tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmadığını vurguladı.

Mobbing ile ilgili çözüm üretilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirten Genel Başkan Önder Kahveci " Kamuda mobbing oldukça fazla yaşanıyor. Çalışanlar mağdur ediliyorlar. Fakat mobbinge karşı bir yaptırım yok. Bu sorunun çözümü için adım atılmıyor. Biz bu konuda öncellikli olarak bir mobbing yasasının çıkmasını istiyoruz" dedi.

Genel Başkanımızın ardından söz olan Mobbing ile ilgili ilk kanun teklifini veren MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık isse mobbingi TBMM taşımalarının temel nedeninin farklı kesimlerin bundan etkilenmesi ve buna bir yasal çözüm gerekliliğin ortaya çıkması olduğunu belirtti. Bu kanunun ne kadar çok sahiplenirse yasalaşma sürecinin o kadar hızlı olacağını belirtti.

Milletvekili Işık'ın konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Taner slayt eşliğinde bir sunum yaparak mobbing ile ilgili bilgiler verdi. Sunumun ardından söz alan Mobbing Derneği Başkanı Hüseyin Gün slayt eşliğinde mobbing uygulamalarına örnekler vererek çalışanları bilgilendirdi.

Yorumlar
SON DAKİKA