TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YILDA 2 BİN AMELİYAT YAPIYOR
Türk-Kazak Hastanesi Müdürü Fatih Öztekin: "Hastanede günde 250-300 kişilik bir hasta grubuna, poliklinik açıdan 300 kişiye sağlık hizmeti sunuyoruz. Ortalama günde 80 hastaya yatılı tedavi hizmeti veriyoruz. Yıllık ameliyat oranı 2 bin civarında"
06 Ağustos 2018 Pazartesi 11:31
ALİİA RAİMBEKOVA - Kazakistan'ın Türkistan kentindeki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, teknolojik ve fiziki imkanlarla günde yüzlerce hasta tedavi edilirken, yılda 2 bine yakın ameliyat yapılıyor.
Türkiye tarafından inşa edilerek 2008 yılında hizmete sunulan ve ülkedeki ilk üniversite hastanesi olma özelliği taşıyan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkistan eyaleti ve ona yakın bölgelerden gelen hastalara hizmet veriyor.
Toplam 13 bin metrekare kapalı alan sahip 4 katlı hastane binasının bodrum katında eğitim odaları ve depolar yer alırken, zemin katta kayıt kabul, radyoloji, pediatri kliniği, mikrobiyoloji laboratuvarı ve acil servis bulunuyor.
Hastanenin 1. katında idare, poliklinikler, klinik laboratuvarlar ve yemekhane hizmet verirken, 2. katta dahiliye servisleri, 3. katta cerrahi servisler, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri faaliyet gösteriyor.
10 diyaliz makinasının da bulunduğu hastanede, manyetik rezonans (MR), bilgisayar tomografisi, ultrason, endoskopik cihazlar ve mikrobiyoloji laboratuvar cihazları yer alıyor.
Tüm tıbbi cihazların bulunduğu hastane, aynı anda üç ameliyat hizmeti verme imkanına sahip.
- "Halka kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz"
Hastane Müdürü Fatih Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziki imkanlar açısından hastanenin Türkistan eyaletinde birinci sırada olduğunu belirterek, "120 yatağımız var. 90 normal, 10 diyaliz, 12 tane de gündüz bölümden hastamız var." dedi.
Hastane imkanlarını daha da geliştirmek istediklerine işaret eden Öztekin, üniversitenin tıp fakültesi uzman kalitesinin artırılması için Türkiye'den kaliteli hocalar getirdiklerini kaydetti.
Öztekin, "Türkiye'nin imkanlarıyla ve Kazak yetkililerin destekleriyle ülkenin sağlık hizmeti alanının gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.
- Yılda 2 bin hastaya ameliyat
Hastahaneye komşu eyaletlerden de hastaların geldiğini aktaran Öztekin, günde yüzlerce hastaya sağlık hizmeti sunduklarını dile getirdi.
Öztekin, "Hastanede günde 250-300 kişilik bir hasta grubuna, poliklinik açıdan 300 kişiye sağlık hizmeti sunuyoruz. Ortalama günde 80 hastaya yatılı tedavi hizmeti veriyoruz. Yıllık ameliyat oranı 2 bin civarında." diye konuştu.
Türkistan'ın hem ekonomik ve hem de sosyal açıdan gelişeceğine dikkati çeken Öztekin, "Bu yönde hazırlıklarımız var. Kapasitemizi artırmayı düşünüyoruz. Sağlık hizmet kalitemizi daha da artırmak öncelikli konulardan biri." ifadelerini kullandı.
- "Bölgede sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacağız"
Hastane Başhekimi Sandugaş Rustemova ise üniversitenin eğitim kalitesinin artırılmasında hastanenin büyük rol oynadığını söyledi.
Rustemova, "Hastanemizde hem teorik hem de uygulamalı eğitim alma imkanı var. Üniversitenin eğitim seviyesinin artmasına klinik büyük katkı sağlıyor." dedi.
Tıp fakültesi mezunlarının ülkenin çeşitli bölgelerindeki hastanelerde başarıyla çalıştıklarını dile getiren Rustemova, mezun olanların Türkiye'de staj yaparak tecrübelerini artırdıklarını kaydetti.
Rustemova, "Türkistan kentinin eyalet merkezi olmasıyla bölgede sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.
- Babaeski'de sağlık personeline yangına müdahale eğitimi verildiBabaeski Devlet Hastanesinde sağlık personeline yangın ve zehirli gazlara müdahale eğitimi verildi.13 Kasım 2024 Çarşamba 09:38SAĞLIK BAKANLIĞI
- BM: Aç bırakmanın bir savaş yöntemi olarak kullanılması uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştırBirleşmiş Milletler (BM) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ilze Brands Kehris, Gazze'de kıtlık uyarısına ilişkin, "Sivil nüfusu aç bırakmanın bir savaş yöntemi olarak kullanılması uluslararası insancıl hukuk tarafından kesinlikle yasakla13 Kasım 2024 Çarşamba 01:38BASIN HABERLERİ
- Mardin'de ambulans uçak 6 aylık Delal bebek için havalandıMardin'de sağlık sorunları yaşayan 6 aylık Delal bebek, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.12 Kasım 2024 Salı 20:13SAĞLIK BAKANLIĞI
- Sudan'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 979'a yükseldiSudan'daki kolera salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının 979'a çıktığı bildirildi.12 Kasım 2024 Salı 19:43DÜNYADA SAĞLIK
- Trabzon'da şehir dışından gelen doktorlara ileri fıtık cerrahisi alanında eğitim verildiTrabzon'da ileri fıtık cerrahisi alanında deneyim kazanmak isteyen doktorlar, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitim aldı.12 Kasım 2024 Salı 17:43BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ
- İklim krizinin insan sağlığına etkisi COP29'da konuşulduDSÖ Çevre, İklim Değişikliği ve Sağlık Departmanı Direktörü Dr. Maria Neira:12 Kasım 2024 Salı 17:18DÜNYADA SAĞLIK
- ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinden yenidoğan ünitesindeki düzenlemeye ilişkin açıklamaEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeklerin sağlıklı gelişimlerini tamamlamak,12 Kasım 2024 Salı 16:58SAĞLIK BAKANLIĞI
- Artvin'de diyabet farkındalık yürüyüşü yapıldıArtvin'de, diyabetle mücadeleye destek vermek, farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak amacıyla yürüyüş düzenlendi.12 Kasım 2024 Salı 16:43DİYABET
- Yeryüzü Doktorları Derneği gönüllüleri Kenya'da ameliyat yapacakYeryüzü Doktorları Derneğinin gönüllü sağlık ekibi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğinde üroloji, kadın hastalıkları ve doğum branşlarında muayene ve ameliyatlar için Kenya'nın Lamu Adası'na gitti.12 Kasım 2024 Salı 16:08DÜNYADA SAĞLIK
- İslami Kalkınma Bankası’ndan WHO’ya 10 milyon dolar hibeİslami Kalkınma Bankası (IsDB), Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Sağlık Etki Yatırım Platformu’nun (HIIP) uygulanmasında kullanılması amacıyla 10 milyon dolar bağışladı.12 Kasım 2024 Salı 15:43DÜNYADA SAĞLIK
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2006 Sağlık Aktüel