11 Ocak 2025
  • Ankara3°C
  • İstanbul7°C
  • Bursa9°C
  • Antalya11°C
  • İzmir15°C

TAM GÜN YASASI'NIN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Tıp dünyasında büyük tartışma yaratan Tam Gün Yasası’yle ilgili ilk sayısal veriler günışığına çıkmaya başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yasanın uygulanmaya başlandığı 30 Ocak 2010 tarihinden ...

Tam Gün Yasası'nın röntgeni çekildi

12 Ekim 2010 Salı 08:57

Tıp dünyasında büyük tartışma yaratan Tam Gün Yasası’yle ilgili ilk sayısal veriler günışığına çıkmaya başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yasanın uygulanmaya başlandığı 30 Ocak 2010 tarihinden 30 Eylül 2010 tarihine kadar 2 bin 192 doktorun istifa ettiğini, ancak daha önce emekli olan ve istifa eden bin 534 doktorun Sağlık Bakanlığı’na geri döndüğünü söyledi. Yasaya yönelik eleştirilerin başında, nitelikli işgücü ve deneyimli profesörlerin özel sektöre kayacağı endişesi yer alıyor.
Sağlık Bakanı Akdağ, MHP’li Erkan Akçay’ın yazılı soru önergesi üzerine Sağlıkta Tam Gün Yasası’nın yürürlüğe girmesinden bu yana sağlıktaki personel dengesiyle ilgili sayısal bilgi verdi. Buna göre: Tam Gün Yasası 30 Ocak 2010 tarihinde uygulanmaya başlandı. Sekiz ay içinde 2 bin 192 doktor istifa etti.

Ancak daha önce emekliye ayrılan veya istifa eden bin 534 doktor da aynı yasa kapsamında geri döndü. Bu doktorlar Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde açıktan atama usulüyle yeniden göreve başladı. Halen üniversitelerin tıp fakültelerinde 9 bin öğretim üyesi bulunuyor. Bu doktorlardan 986’s yarı zamanlı olarak çalışıyor.
Bakan Akdağ “Tam Gün Yasası’nın ilgili maddesinin yürürlüğe girmesiyle bu öğretim üyelerinin çoğunluğunun üniversitelerde kalacağı öngörülmektedir. Ayrıca, yarı zamanlı çalışan öğretim üyelerinin, tam zamanlı çalışma düzenine geçmesiyle eğitim ve araştırma faaliyetlerine daha fazla zaman ayıracakları ve hastane-muayenehane bölünmüşlüğünün ortadan kalkması ile daha verimli olacakları öngörülmüştür” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA