27 Kasım 2024
  • Ankara-3°C
  • İstanbul8°C
  • Bursa4°C
  • Antalya7°C
  • İzmir3°C

SÖZLEŞMELİ PERSONEL HANGİ ŞARTLARDA KADROYA GEÇECEK

6495 sayılı torba yasa 02.08.2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Torba yasanın getirdiği haklar:

Sözleşmeli personel hangi şartlarda kadroya geçecek

02 Ağustos 2013 Cuma 09:55

6495 sayılı torba yasa 02.08.2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Torba yasanın getirdiği haklar:

Sözleşmeli Personelin Memur Kadrosuna Geçirilmesi Hakkında

1-) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a göre çalışan sözleşmeli personeller 30 gün içinde yazılı olarak başvurmaları halinde pozisyonlarının vizeli olduğu teşkilat ve birimde 02.08.2013 tarihinden 90 gün içinde memur kadrolarına kurumlarınca atanacak.

2-) 25/6/2013 tarihinde askerlik, doğum veya ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinde bulunmayanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlarda kadroya geçme hakkını kullanabilecekler. Bunlar için süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacak.

3-) Aile hekimliği uygulamasında görev alan sözleşmeliler hakkında görevlerinden ayrılmalarına gerek kalmaksızın kadroya geçiş işlemleri uygulanacak.

4-) Sözleşmeli personel olarak geçirilen hizmet süreleri, kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

5-) Memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. (Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Üniversiteler (Her Üniversite ayrı kurumdur.) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ayrı kurumlar olduğu için 5 yıl boyunca bu kurumlar arasında hiçbir şekilde nakil yapılamayacak. Aynı kurum içerisinde nakile engel yok.

6-) Memur kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmeyecek.

7-) Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

Vekil Olarak Çalışanların Yıllık İzinleri Hakkında

8-) Açıktan vekil olarak atananlara, bir yılda yirmi günü geçmemek üzere çalıştıkları her ay için iki gün yıllık izin verilecek. Bu iznin kullanımında, bir sonraki yıla devredilme hâli kullanılamayacak.

Kadın Memurların Doğumdan Sonraki Gece Görevi Hakkında

9-) Kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyeceği değiştirilerek süre 2 yıla çıkarılmıştır. Bu hali ile kadın memurlara doğumdan iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyecek.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Bünyesinde Sınavları İptal Edilenlerin Memuriyete Alımları Hakkında

10-) Kapatılan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı tarafından 14/6/1997 tarihinde yapılan personel sınavında başarı gösterip Devlet memuru olarak atanan ve göreve başlayan ancak daha sonra sınavlarının iptal edilmesi nedeniyle Devlet memurluğu sona erdirilen kişilerin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına müracaat etmeleri hâlinde ve Devlet memuru olabilmek için aranan genel şartları kaybetmemiş olmaları şartıyla, mezkur Bakanlığın taşra teşkilatının durumlarına uygun memur kadrolarına herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın açıktan atamaları yapılacak.

Yorumlar
SON DAKİKA