02 Temmuz 2024
  • Ankara32°C
  • İstanbul31°C
  • Bursa32°C
  • Antalya35°C
  • İzmir38°C

SÖKE’DE 1 AYDA 109 GIDA İŞLETMESİ DENETLENDİ

Aydın'ın Söke ilçesinde halk sağlığının korunması hedefiyle gıda üretim ve satış noktalarında eş zamanlı denetim gerçekleştirilirken, Haziran...

Söke’de 1 Ayda 109 Gıda İşletmesi Denetlendi

02 Temmuz 2024 Salı 09:53

Aydın'ın Söke ilçesinde halk sağlığının korunması hedefiyle gıda üretim ve satış noktalarında eş zamanlı denetim gerçekleştirilirken, Haziran ayında 109 gıda işletmesi denetlendi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde il genelinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerine yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde gerçekleştirdikleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde yapılan hijyen kontrollerinin yanı sıra kızartmalarda kullanılan yağlara yönelik de kontroller de yapılırken, mevzuata uygun davranmayan işletmelere de idari yaptırımlar uygulanıyor. Bu çerçevede Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Haziran ayı verileri de belli oldu. Verilere göre Söke'de Haziran ayında 21 adet gıda satış yeri, 88 adet toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 109 işletme gıda mevzuatı açısından denetlendi. Yapılan denetimlerde 4 işyerinden gıda numunesi alınırken, 8 işyerinde de gıda muayeneleri yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA