22 Kasım 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul7°C
  • Bursa9°C
  • Antalya16°C
  • İzmir15°C

SİVİLCE ÇIKIŞINI ÖNLEMEDE ETKİLİ YÖNTEMLER

Sivilce oluşumunu ortadan kaldırmak için pek çok şey yapılabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için yapılacaklar olarak öncelikle sivilce oluşumuna neden olan sorunları ortadan kaldırmak gerekir.

Sivilce Çıkışını Önlemede Etkili Yöntemler

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:21

Vücuttaki yağ oranın artışına bağlı olarak yağ kanallarının tıkanmasıyla mikroplar ortaya çıkar ve ciltteki gözenekler bu mikroplarla dolarak sivilce çıkışını sağlar. İçleri mikrop dolan sivilcelerin bazıları kendiliğinden geçerken bazıları daha ciddi şekilde zararlı olabilir ve yayılarak her tarafa bulaşabilir. Sivilcelerin çıkışını önlemek için bir şey yapılmadığında sivilce oluşumuna bağlı olarak ciltte kalıcı yara ve izler oluşabilir. Bu izlere bağlı olarak kişinin sosyal ve psikolojik yapısında olumsuz durumlar oluşabilir. Bunların yaşanmaması için sivilcelerin etkili ve doğru yöntemlerle ortadan kaldırılması lüzumludur.

Sivilce Oluşumunu Önlemek İçin Yapılacaklar

Sivilce oluşumunu ortadan kaldırmak için pek çok şey yapılabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için yapılacaklar olarak öncelikle sivilce oluşumuna neden olan sorunları ortadan kaldırmak gerekir. Sivilceleri önlemek için cilt ve beden sağlığımıza dikkat etmeli, buna bağlı olarak sağlıklı yiyeceklerle beslenmemize şekil vermeliyiz. Stresli ortam ve kişilerden uzak kalmalı, kozmetik ürünleri gelişigüzel kullanmamalıyız.

Sivilcelerinizi Sıkmayın

Sivilce oluşumunu tetikleyen ya da olduktan sonra sivilcelerin çoğalmasını sağlayan sivilceleri sıkmaktır. Sivilce sıkma sivilceleri geçici olarak ortadan kaldırsa da sivilce yerleri açık kalacağı için buralarda delik ve izler oluşabilir ve bu durum kalıcı olabilir. Sivilceleri sıkmak aynı zamanda mikropların çoğalmasına zemin hazırlayarak cildin pek çok yerlerine sivilcelerin sıçramasını ve çoğalmasını sağlayabilir. Bunun için asla sivilceleri sıkarak onlardan kurtulmaya çalışmayın.

Ergenlik Bitiminde Sivilceler Geçer mi?

Ergenliğin sonlarına doğru sivilce oluşumunda da azalma görülebilir. Ergenlik bitiminde sivilcelerin geçmesi beklense de kişinin yapısına bağlı olarak bazı kişilerde geçmeyebilir. Bunun için özel olarak uzman desteği almak gerekebilir. Zamanında uzman desteği alarak bu sorundan kurtulmak mümkün olabilir.

Sivilceler Giderilmezse?

Ciltte kötü etki eden sivilce oluşumu giderilmezse ciltte kalıcı sorunlar oluşabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için medikal ya da doğal yöntemler uygulanmalıdır. Dikkat edilmezse sivilce oluşumuna bağlı olarak sivilce sonrasında ciltte leke, delik gibi kalıcı etkiler oluşabilir. Bu etkiler yüz bölgesindeyse kişinin psikolojik olarak moralinin bozulmasına neden olabilir. Bunun için sivilceleri önlemek ve etkili bir şekilde geçirmek için zamanında uygun yöntemlerle müdahale edilmeli ve sivilceler doğru bir şekilde önlenmeye çalışılmalıdır. Sivilce oluşumunu önlemek için medikal yöntemler olabileceği gibi bazı doğal yöntemlerde işe yarayabilir. Bu yöntemleri uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Stresin Sivilce Oluşumuna Etkisi

Pek çok sorunun kaynağında stres ve üzüntü baş yapı taşı olarak bilinmektedir. Sivilce oluşumu da stres kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Sivilceler vücuttaki yağ oranlarının artması nedeniyle oluştuğu için depresif ve stresli zamanlara bağlı olarak vücut doğal olarak yağ üretimini arttırır. Yağ üretiminin artmasına bağlı olarak ta sivilcelerin çıkışı artmaktadır. Stresin ve depresif durumun artışına göre vücuttaki yağ üretme oranı da artacak ve sivilcelerin buna bağlı olarak daha çok çıkışına zemin hazırlayacaktır.

Sivilce Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Çok stresli ve depresif kişilikler de sivilce daha daha sık görülür. Strese bağlı sivilce oluşumu için bu oluşumu azaltmak maksadıyla stresli kişi ya da kişilerden ve ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışarak bu konuda kendimize yardım edebiliriz. Stresin ortadan kalkmasıyla sivilcelerin de kendiliğinden azaldığını böylece göreceğiz.

Olumlu Düşünün

Bazı kişiler yapı gereği agrasif ve çabuk kızmaya elverişli olabilir. Bu durumda stres kaynaklı sivilce oluşumunu engellemek için bu kişilik yapısına sahip bir kişiysek karakterimizi değiştirmek için biraz çabalayabiliriz. Olumlu düşünme yöntemleri öğrenip uygulayarak zamanla bu yapımızı yenmeye çalışabiliriz. Bu olumsuz durum devam ediyor ve sürekli stresli ve depresif bir durumumuz varsa gerekirse bu konuda bir uzmandan yardım alabiliriz. Uzman destek ve yardımı ile bu durumumuzu yenmeye çalışabiliriz. Bu ruh halimizi değiştirerek sivilce oluşumunu da mümkün mertebe azaltabiliriz.

Sivilce ile ilgili daha detaylı bilgileri sivilce.net adresinden bulabilirsiniz.

Yorumlar
SON DAKİKA