20 Aralık 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya14°C
  • İzmir16°C

SGK'YI DOLANDIRMAKTAN 12 DOKTOR'A DAVA

Olaya karıştığı iddia edilen 12 doktor hakkında ise soruşturma izni alındığı ancak izin kararına doktorların itiraz etmesi üzerine haklarındaki dosyanın İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi.

SGK'yı dolandırmaktan 12 doktor'a dava

23 Haziran 2015 Salı 18:34

Piyasa değeri yüksek ilaçları sahte reçete düzenleyerek eczanelerden aldığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdığı iddia edilen 4 kişi hakkında, 4 ila 240 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce tarafından hazırlanan iddianamede, bazı hastaların haberleri olmadan kendi adlarına reçete yazıldığı yönünde şikayette bulunması üzerine, soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, yapılan araştırma sonucunda, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ndeki doktorların sekreterliğini yapan 3 kişiyle bir eczane çalışanının reçete yazmak suretiyle kanser ve böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan piyasa değeri yüksek ilaçları çeşitli eczanelerden temin ettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

Şüphelilerden E.İ'nin yıllardır eczanelerde çalıştığına işaret edilen iddianamede, sistemin işleyişini ve açıklarını bilen E.İ'nin haksız kazanç elde etmek amacıyla haberleri dahi olmadan müşteki hastaların adlarını ve bilgilerini kullanarak yüksek fiyatlı ilaçları reçetelere yazdırdığı bildirildi.

İddianamede, E.İ'nin reçeteleri doktorlara yazdıramadığı durumlarda ise doktorların şifrelerini bilen veya bir şekilde temin eden sekreterler H.Y, İ.F. ve Ç.T.Ö'yü bularak, onlar aracılığıyla sahte reçeteler düzenlettiği savunuldu.

E.İ'nin daha sonra düzenlettiği bu reçeteleri İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki eczanelere giderek aldığı anlatılan iddianamede, bu şekilde tüm şüphelilerin SGK'yı birden fazla kez dolandırdıkları ileri sürüldü.

Eczane çalışanı E.İ'nin bu durumu meslek edindiği kaydedilen iddianamede, yapılan dolandırıcılığın şüpheli E.İ. tarafından gerçekleştirildiğinin tanık beyanlarıyla sabit olduğu belirtildi.

İddianamede, E.İ'nin "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarını birçok kez işlediği gerekçesiyle toplam 80 yıldan 240 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hastane çalışanı H.Y, İ.F. ve Ç.T.Ö'nün de aynı suçlardan 4 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep edildi.

Doktorlar için soruşturma izni

Öte yandan, iddianamede, olaya karıştığı iddia edilen 12 doktor hakkında ise soruşturma izni alındığı ancak izin kararına doktorların itiraz etmesi üzerine haklarındaki dosyanın İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi.

Bu nedenle doktorlar hakkındaki dosyanın ayrı esasa kaydedildiği aktarılan iddianamede, itirazın sonucuna göre 12 doktor hakkında işlem yapılacağı bilgisi verildi.

Yorumlar
SON DAKİKA