06 Eylül 2024
  • Ankara22°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa24°C
  • Antalya29°C
  • İzmir26°C

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENTLER VE TIP TARİHİ: GAZİANTEP SAĞLIK TARİHİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Türk Tıp Tarihi Kurumu'nun "Kentler ve Tıp Tarihi" başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği...

Sanko Üniversitesi’nde “Kentler Ve Tıp Tarihi: Gaziantep Sağlık Tarihi” Sempozyumu Düzenlenecek

05 Eylül 2024 Perşembe 14:03

Türk Tıp Tarihi Kurumu'nun "Kentler ve Tıp Tarihi" başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep'te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sempozyumun başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Gaziantep Kent Konseyi Onursal Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, onursal başkanlığını ise SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç üstlendi.

Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda "Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler", ikinci oturumunda "Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler" konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.

Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Gaziantep'ten yetişmiş, Gaziantep sağlığı ve kültürüne katkılarda bulunmuş, hayatını kaybeden 12 hekimi anma konuşmaları yapılacak.

SANKO Üniversitesi Hastanesi B Blok R Katı Anadolu Toplantı Salonu'nda 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum süresince Op. Dr. Samet Bayrak'ın "Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri" konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. 7 Eylül 2024 tarihinde ise konuk akademisyenler için sosyal program gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA