23 Temmuz 2024
  • Ankara24°C
  • İstanbul27°C
  • Bursa29°C
  • Antalya31°C
  • İzmir32°C

SAMSUN’DA İLK YARDIM, AKILCI İLAÇ KULLANIMI VE KETEM HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Samsun'un Bafra ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Emenli Köyü halkına yönelik ilk yardım farkındalık eğitimi,

Samsun’da ilk yardım, akılcı ilaç kullanımı ve KETEM hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

23 Temmuz 2024 Salı 16:18

akılcı ilaç kullanımı ve KETEM çalışmaları ve erken kanser farkındalıkları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Emenli dernek binasında muhtarın talebi üzerine ilk yardım eğitimi düzenlediklerini belirtti. Eğitimde boğulma ile mücadele, Heimlich manevrası ve kalp masajı gibi konularda bilgiler verildi. Akın ayrıca, ilk yardım belgeleri almak isteyenlerin ilkyardım sertifkası alabilecekleri eğitime kayıt yaptırabileceklerini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme ve Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü İl Temsilcisi Dr. Ayça Kılıç, yanlış ve gereksiz antibiyotik kullanımının zararları hakkında bilgi verdi. Samsun KETEM hekimlerinden Dr Gül Kılıç, kadınlarla birebir görüşerek KETEM'lerde 2 yılda bir kontrol olmaları konusunda bilgiler aktardı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Koordinatörü Ahmet Duran ise Heimlich manevrası ve boğulma durumunda yapılması gerekenler hakkında maket üzerinde bilgiler aktardı.

Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü Bafra KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Hamiyet Çaylı ise kanser nedir, kanser belirtileri nelerdir ve erken teşhisin önemi hakkında bilgiler verdi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA