22 Kasım 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya17°C
  • İzmir19°C

SAĞLIK TURİZMİNDE RAKİP OLARAK DEĞİL, EKİP OLARAK HAREKET ETMELİYİZ

Sağlık turizmine yeni bir soluk kazandırmak için farklı organizasyonlar yapılıyor. Ankara’nın sağlık turizminde marka kent olması amacıyla 5 Bakanlık tarafından desteklenen “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı 2016 toplantısında konu ile ilgili bilgil

Sağlık turizminde rakip olarak değil, ekip olarak hareket etmeliyiz

24 Haziran 2016 Cuma 14:12

Esra Öz/Milliyet

Etkinlikte  18-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek "Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı" tanıtıldı.

Türkiye’nin sağlıkta dünyanın ilgi odağı haline geldiğini belirten T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin kamu politikalarında sağlık turizminin önemli olduğunu kaydetti. Çelik,  şunları söyledi: “Bu dönemde devletin rolü çok fazla önem kazanıyor. Bu nedenle Türkiye’nin en üst politikalarında, 10. Kalkınma planında, 25 ana konudan biri olarak yerini aldı. Bu bağlamda bütün kurumlar bu politikalar kapsamında görevlerini adım adım yerine getiriyorlar. Bu nedenle sağlık alanında kurumsal müşteriye ulaşma kapsamında hiçbir engelimiz kalmadı. Bize düşen bu konuda çalışan arkadaşlarla birlikte aynı yolun yolcusu olabilmek ve hepimizin adım adım aynı ruhla iş başarabilmesi. Biz Sağlık Bakanlığı olarak Kalkınma Bakanlığı ile birlikte bu işi çok daha fazla ileriye taşıyacağız.”

Sağlık Turizmi Vazgeçilmez Bir Pazar
Sağlık turizminin Türkiye için önemine dikkat çeken ONKİM Kök Hücre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı ve MediaSa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, “Sağlık turizmi vazgeçilmez bir pazar. Yeni dünya düzeninde her ülke konumunu yeniden değerlendirmekte. Rekabet ve iletişimin baş döndürücü hızla aktığı bu dönemde katma değeri yüksek sürdürülebilir, kısa sürede mevcut alt yapı ve insan kaynağı ile ciddi girdilerin sağlanabileceği bir alan olan sağlık turizmi yıldız gibi parlamaktadır. Sağlık turizminin gelişmesi için Kalkınma Bakanlığı 10. Kalkınma planında açıkça belirttiği üzere medikal turizmde Dünyanın ilk 5 destinasyonu içinde yer almamız beklenmektedir. 2013 yılında termal turist sayısı 500 bin iken 2018 yılında 1 buçuk milyon olması bekleniyor. Medikal turist sayısı 308 bin iken 2018 yılı sonunda 750 bini geçmesi hedefleniyor.” dedi.

Sağlık Turizmi Dünya Ekonomisinde Başlı Başına Bir Endüstri

Devletin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yapacağı planlama ve koordinasyon çalışmalarının önemli olduğunu dile getiren Çetindoğan, “Sağlık turizmi dünya ekonomisinde başlı başına bir endüstri haline geldi. Sigorta, acente, eğitim, danışmanlık ve sosyal medya gibi alanlar bilgi referanslı dönüşümleri tetikleyerek öncü bir sektör rolü oynuyor. Termal, medikal, yaşlı ve engelli turizmi gibi ayakları olan sağlık turizminde Türkiye'nin büyük rolü var. Türkiye sağlık turizminin tüm ayaklarında hizmet veriyor” dedi. 

Türkiye'nin hastane ve turizm kalitesinin dünya standartlarının üstünde olduğunu belirten Çetindoğan, “Rakip olarak değil, ekip olarak hareket etmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fuarda Neler Olacak?

"Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı", Sağlık Bakanlığı himayesinde Ekonomi Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının destekleri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği stratejik partnerliğinde yaklaşık 32 kurum, kuruluş ve derneğin katkısıyla 18-22 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek.

Sağlık Turizmi Geliştirme, Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği (SATUD) ve HHB EXPO fuar şirketince yapılacak fuarla eş zamanlı iki gün sürecek konferanslarda da uluslararası düzeyde sektör temsilcileri bir araya gelerek, sağlık turizminde yapılması gerekenleri masaya yatıracak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA