18 Temmuz 2024
  • Ankara31°C
  • İstanbul32°C
  • Bursa34°C
  • Antalya33°C
  • İzmir37°C

SAĞLIK-SEN ’SAĞLIK BAKANLIĞI YER DEĞİŞİKLİĞİ TALEP TOPLAMA PLATFORMU’NU HİZMETE SUNDU

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan 3+1'li sağlık profesyonellerinin yer değişikliği (becayiş) yapabilmesi için "Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı...

Sağlık-sen ’Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’nu Hizmete Sundu

18 Temmuz 2024 Perşembe 09:43

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan 3+1'li sağlık profesyonellerinin yer değişikliği (becayiş) yapabilmesi için "Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu"nu hizmete sundu.

Sağlık profesyonellerinin ve kamu görevlilerinin en çok mağdur olduğu konular arasında yer alan 3+1 istihdam modelinin kaldırılmasını isteyen ve bu süreçte de karşılıklı yer değişikliğinin önünün açılmasını isteyen Sağlık-Sen, platform kurarak model önerisi ortaya koydu. Sağlık-Sen tarafından hayata geçirilen "Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu" ile toplanan yer değişikliği talepleri hızlı ve güvenilir bir şekilde başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile paylaşılarak, yer değişikliği işlemlerinin koordineli olarak yapılmasına imkan sunulacak. Bu hizmetten Sağlık-Sen'e üye olsun veya olmasın Sağlık Bakanlığı'nda görevli tüm 3+1'li sağlık profesyonelleri yararlanabilecek.

Kurulan platformla ilgili bilgi veren Sağlık-Sen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Sağlık-Sen olarak bu çalışma ile amacımız Sağlık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli statüde çalışanların yer değişikliği sorununun çözülmesi, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'da yer alan karşılıklı yer değişikliği (becayiş) düzenlemesini etkinleştirmekle birlikte alınan taleplerin daha hızlı ve güvenilir şekilde karar mercilerine iletilmesidir. Platformu duyurmamızın üzerinden daha birkaç saat geçmesine rağmen yüzlerce başvuru aldık. Biz popülizm yapmıyoruz. Sorunları doğru tespit edip kimseyi kandırmadan, yanlış yönlendirme yapmadan gerçekçi çözümler üretiyoruz. Bu çalışmamız da bunun en önemli örneklerinden biri" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA