07 Ocak 2025
  • Ankara3°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa12°C
  • Antalya14°C
  • İzmir14°C

SAĞLIK OKUR YAZARLIĞI SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu Ankara’da yapılıyor.

Sağlık Okur Yazarlığı Sempozyumu Başladı

05 Eylül 2015 Cumartesi 08:25

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu Ankara’da yapılıyor. Sempozyumun açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra TBMM İdare Amiri, Memur-Sen Onursal Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra çok sayıda bürokrat ve akademisyen katıldı. Sempozyum 5 oturumda yapılacak ve iki gün sürecek. Sempozyum sonrası bir sonuç bildirgesi hazırlanacak ve kamuoyuna açıklanacak.

MEMİŞ: KUTSAL BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ

Sempozyumun açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, insanımızın bedenen ve ruhen sağlık içinde olması için, doğumundan ölümüne her an yanında olan ve 24 saat hizmet sunan kutsal bir mesleğin mensubu olduklarını söyledi.

Özellikle son 12 yılın çok yoğun bir çalışma temposu içinde geçtiğini söyleyen Memiş, kısıtlı insan kaynağı ile Cumhuriyet tarihinin en büyük reform hareketinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla devam eden süreçte sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığını belirten Memiş, “Kişi başı sağlık kurumlarına başvuru sayısı en az 3,5 kat arttı. İlaç tüketimi en az 3 kat arttı. Evlerimiz ecza deposu oldu ve halkımız bu gelişmelerden büyük memnuniyet duydu. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 39’lardan 75”lere yükseldi. Tıbbi teknolojide, biyoteknolojide, klinik kalitede önemli ilerlemeler kaydedildi. Türkiye Bugün yerli ilaç üretimine hazırlanıyor, kampüs hastane temellerini atıyor.” şeklinde konuştu. Ancak bütün bu güzel gelişmelere rağmen insan ve toplum sağlığımızı ve sağlık sistemimizin sürdürülebilirliğini tehdit eden sorunların da ciddi şekilde büyüdüğünü kaydeden Metin Memiş, kanser vakalarının, kalp damar hastalıklarının, diyabet vakalarının, dolayısıyla hastalık yükünün gün geçtikçe arttığına şahit olduklarını kaydetti.  Bugün bütün dünyayı muzdarip eden, sağlık sistemlerini hizmet üretemez noktaya getiren küresel sağlık tehditlerinin ülkemizde de hissedildiğini vurgulayan Metin Memiş, “Sağlık okuryazarlığı düşük bir toplum olmamız, yaşam biçimimizi, üretim ve tüketim anlayışımızı belirleyen sosyo-kültürel ve sosyo-politik tercihlerimiz gibi faktörler de sağlığımızı koruma ve geliştirme mücadelemizi zorlaştıran etkenler olarak karşımızda duruyor.” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA