13 Ağustos 2024
  • Ankara33°C
  • İstanbul32°C
  • Bursa31°C
  • Antalya34°C
  • İzmir34°C

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE AFET SENARYOLARI ELE ALINDI

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Masabaşı Tatbikatı gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğünde Afet Senaryoları Ele Alındı

13 Ağustos 2024 Salı 16:23

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Masabaşı Tatbikatı gerçekleştirildi. Afet senaryolarının değerlendirildiği tatbikatta Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından afet anında verilecek hizmetler ele alındı.

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı'nın katıldığı tatbikata, destek çözüm ortağı olan kurum, kuruluşlar ve STK'lar ile ilgili birimlerin temsilcileri katılım gösterdi.

Afet ve acil durumlarda, İl Sağlık Müdürlüğü ve destek çözüm ortağı olan kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan masabaşı tatbikatında, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar tatbik edildi. Verilecek sağlık hizmeti sunumunun daha etkin ve hızlı olması için yapılan planların gözden geçirildiği tatbikatta, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Tarafından AFAD-RED yazılımı kullanılarak hazırlanan senaryolar üzerinden İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilecek hizmetler ele alındı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA