26 Kasım 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul10°C
  • Bursa9°C
  • Antalya14°C
  • İzmir10°C

SAĞLIK BAKANLIĞI, DOKTOR AÇIĞINI ‘MECBURİ HİZMET’ KAÇAKLARIYLA KAPATACAK

Sağlık Bakanı'nın yürüttüğü çalışmaya göre mecburi hizmet görevini yerine getirmeyen 4 bin hekim olduğu belirlendi. FETÖ soruşturması sonrası hekim açığı bu yolla kapatılacak.

Sağlık Bakanlığı, doktor açığını ‘mecburi hizmet’ kaçaklarıyla kapatacak

14 Ağustos 2016 Pazar 09:59

Lütfi ERDOĞAN/GAZETE HABERTÜRK

Sağlık Bakanlığı; mevcut hekim açığı, kapatılan ve devlete devredilen FETÖ’ye bağlı hastaneler ile sivilleştirilen askeri hastanelerdeki ihtiyaçlarla daha da büyüyünce formül arayışına girdi. Bakanlık, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen 4 bin hekimden açığı kapatmak için yararlanacak.

Sağlık sisteminin en sıkıntılı konularından biri olan hekim açığını kapatmak için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen 4 bin hekim olduğunu belirledi. Bu hekimlerden bazılarının “kaçak” olarak özel hastanelerde çalıştığını saptayan bakanlık, özel hastaneleri, “Bu doktorları çalıştırdığınız tespit edilirse ceza alırsınız” diyerek uyardı.

İLK ETAPTA BİN 500 HEKİM

Tıp fakültesinden mezun olan her hekimin mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunduğunu vurgulayan bakanlık yetkilileri, “Kişi mesleğini yapmak istiyorsa mezun olduktan sonra belirlenen bir süre kamu hastanelerinde çalışarak bu yükümlülüğü yerine getirmek zorundadır. ‘Ben hekimlik mesleği yapmayacağım’ diyenle bir sorunumuz yok. Ama yükümlülüğünü yerine getirmeden gidip de özel hastanelerde çalışırsa olmaz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliği yapan Sağlık Bakanlığı, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen hekimlerin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Bu kişilerin devlete geçişini sağlayarak açığı kapatmayı hedefleyen bakanlık, ilk etapta bin 500 hekim almayı planlıyor. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 bin 581 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırılmıştı. Bunların 115’i yönetici, bin 504’ü hekim, kalanı hemşire, ebe ve sağlık personeli olarak kayıtlara geçti. Sürdürülen çalışma kapsamında bine yakın sağlık çalışanının daha görevden uzaklaştırılacağı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA