SAĞLIĞINIZA SAĞLIK KATIN
Gün içinde size birkaç dakika kazandırdığını düşündüğünüz sağlıksız alışkanlıklarınız uzun vadede telafisi zor, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cosmopolitan dergisi dikkat etmeniz gereken ufak...
05 Eylül 2010 Pazar 21:42
Gün içinde size birkaç dakika kazandırdığını düşündüğünüz sağlıksız alışkanlıklarınız uzun vadede telafisi zor, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cosmopolitan dergisi dikkat etmeniz gereken ufak sağlık önerilerine yer verdi.
DİŞ FIRÇANIZI DEĞİŞTİRİN
Sorun: Manchester Üniversitesi'nin araştırmasına göre ortalama bir diş fırçası, candida gibi mantar türlerini ve mikropları barındırır. Dahası, bu mikroplar, diş etlerinizden girerek kan dolaşımınıza katılırlar.
Çözüm: En azından üç ayda bir diş fırçanızı değiştirin. Asla ve asla diş fırçanızı başkasıyla paylaşmayın ve kendi kabında muhafaza edin.
ÇARŞAFINIZI HAVALANDIRIN
Sorun: Çarşafınızın bakteriler için harika bir üreme yuvası olmasının sebebi her gece salgıladığımız nemdir. Buna ek olarak, insanlar haftada 5-10 gram arasında ölü deri döker ve bu da bakterilerin artmasına sebep olur.
Çözüm: Nevresim takımınızı, her altı ayda bir yıkayın ve ütüleyin. Sık sık kuru temizlemeye de gönderebilirsiniz.
ESKİ JİLETLERİ ATIN
Sorun: Jileti düzenli olarak suya tutmak ve ıslak bırakmak keskinliğini azaltır. Kör jiletler, ölü deriyle tıkanırlar ve bu, kolayca enfeksiyon kapabilen sıyrıklara, batıklara ve diğer deri tahrişlerine sebep olabilir. Çözüm: İşlevini kaybetmeye başladığı an jiletinizi hemen yenisiyle değiştirin. Ancak asla ve asla başkasınınkini ödünç almayın.
NEMLİ ORTAMLARA DİKKAT
Sorun: Soyunma odalarının nemli ortamları bakterilerin üremeleri için idealdir. Eğer siz de soyunup giyinme sırasında ayağınıza terlik giymeye üşeniyorsanız mikroplara açık hale gelirsiniz.
Çözüm: Parmak arası terliğinizi yanınızda taşımaya üşenmeyin. Spor yaptıktan sonra duştan çıkarken ayağınızı ve terliğinizi iyice yıkamayı ihmal etmeyin. Bu arada spor yaparken ayakkabınızın içine giydiğiniz çorapları her seferinde değiştirmeyi unutmayın. Aksi halde ayağınızda mantar oluşabilir.
TEMİZLİK LİFİ KİŞİSELDİR
Sorun: Lifler ve özellikle de köpük şeklindeki temizlik süngerleri yeterince temizlenmediğinde milyonlarca bakteriye ev sahipliği yapabilir. Bu bakteriler cilde kolaylıkla yayılabilir ve çeşitli enfeksiyonlara yol açar. Yayılan bakteriler türlü hastalıklara neden olur.
Çözüm: Bu enfeksiyonları engellemek için lifinizi en yakın arkadaşınız veya ailenizden kimseyle paylaşmayın. Vücut lifinizi en az haftada kaynar suda şampuanla yıkayın. Altı ayda bir vücut lifinizi yenisiyle değiştirmeyi unutmayın.
AYAKTA YEMEK YEMEYİN
Sorun: Özellikle hızlı olması için öğle yemeklerinizi ayakta hızlı atıştırmalarla geçiriyorsanız bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçmelisiniz. Çünkü ayakta hızlı yemek stres oluşumuna sebep oluyor ve sindirim sürecini zorlaştırıyor. Sindirim sürecinin zorlaşması midede çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Ayrıca Amerikan Diyet Merkezi'nin araştırmasına göre hızlı yemek yeme kilo alımını da artırıyor. Çünkü hızlı yediğinizde ne yediğinizin farkına varamıyorsunuz.
Çözüm: Ne kadar yoğun olursanız olun yemek yemeye zaman ayırın. Eğer zaman sorun olursa yemeğinizi önceden hazırlayın ve lokmalarınızı iyice çiğnemeyi unutmayın. Bu durum doygunluk hissine ulaşmanızı sağlayacaktır.
DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN
Sorun: Her sabah düzenli olarak dişlerinizi önce fırçalamalı sonra da diş aralarınızı diş ipiyle temizlemelisiniz. Yoksa çürükle ve kötü ağız kokusuyla karşı karşıya kalırsınız.
Çözüm: Ağınızla ve dişlerinizle ilgili problemleri engellemek için günde en az iki kez düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalısınız. Ayrıca ağız gargarası yapmayı da unutmayın.
SIK SIK TUVALETE GİRİN
Sorun: Tuvalete gitmeyi sürekli ertelemeyi alışkanlık haline getirmiş olabilirsiniz. Ancak bu son derece zararlı. Çünkü tuvalete gitmemek için vücudunuza yeterince sıvı almamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bu da susuz kalmanıza sebep olabilir.
Çözüm: Tuvalet ihtiyacınızı hiçbir zaman ertelemeyin. Sağlığınız için günde 2 litre su içmeyi unutmayın.
TAMPONUNUZU YENİLEYİN
Sorun: Tampon seçiminden, takılmasına tüm süreçte son derece basit kurallara uyulması gerekir. Tamponların uzun süreli kullanımı, 'toksik şok' denilen ve yaşamı tehdit edebilecek olaylara sebep olabilir.
Çözüm: Çantanızda mutlaka yedek tamponlar bulundurun. Sağlığınızı tehdit etmemesi için tamponunuzu üç saatte bir değiştirin.
MAKYAJINIZI ÇIKARIN
Sorun: Ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı çıkarmaya üşenmeyin. Eğer çıkarmazsanız, cildiniz gece boyunca hava alamaz ve yüzünüzde sivilceler olabilir.
Çözüm: Cildinizi özel yüz temizleyicisiyle yatmadan önce yıkamayı ihmal etmeyin.
- Beypazarı'nda belediye personeline ilk yardım eğitimiTürk Kızılay tarafından, Beypazarı Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi verildi.12 Ocak 2025 Pazar 15:48BASIN HABERLERİ
- Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği başkanlığına Mahmure Çolak seçildiSakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (SASÇED) Başkanı Mahmure Çolak, güven tazeledi.12 Ocak 2025 Pazar 15:23DERNEK VE ODALAR
- Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 411 bin 527 kişiye hizmet verdiEskişehir Valiliği, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından 2024 yılında günlük ortalama 1660, toplamda ise 411 bin 527 kişiye hizmet verildiğini bildirdi.12 Ocak 2025 Pazar 14:43BASIN HABERLERİ
- "Yenidoğan çetesi" davasının ikinci duruşması yarın görülecekİstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.12 Ocak 2025 Pazar 14:03BASIN HABERLERİ
- Erzurum'da sağlık çalışanları soğuk havaya rağmen Gazze için yürüdüErzurum'da sağlık çalışanları, dondurucu soğuğa rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 61'inci haftasında da sessiz yürüyüşlerini sürdürdü.11 Ocak 2025 Cumartesi 15:08BASIN HABERLERİ
- Güney Kore, protestolara neden olan tıp fakültesi kontenjanlarını görüşmeye hazırGüney Kore devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Choi Sang-mok, 2024'te doktorların protestolarına neden olan tıp fakültesi kontenjanlarının artırılması kararının müzakere edilmesine hazır olduklarını söyledi.11 Ocak 2025 Cumartesi 14:53DÜNYADA SAĞLIK
- Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "ağrısız doğum" hizmeti başladıÇorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "epidural anestezi" ile ağrısız doğum hizmetinin başladığı bildirildi.11 Ocak 2025 Cumartesi 13:13KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM
- Filistinli genç, İsrail askerlerinin Gazze'de alıkoyduğu kişileri canlı kalkan olarak kullandığını anlattı:"İsrail ordusu Cibaliya'da beni canlı kalkan olarak kullandı. Ev ve binalara yapılan baskınlarda askeri ekiplere eşlik etmek zorunda bırakıldım ve bu durum hayati tehlike oluşturdu"11 Ocak 2025 Cumartesi 12:03BASIN HABERLERİ
- Gebelikte tedavi edilmeyen depresyon, fetüsün gelişimini olumsuz etkiliyorKocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı birimi tarafından yapılan çalışmayla...11 Ocak 2025 Cumartesi 11:58RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
- Turistik Tuz Ekspresi, Çankırı turizminin lokomotifi olduÇankırı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla geçen yıl Ankara ile Çankırı arasında başlatılan Turistik Tuz Ekspresi, kentin tanınırlığına önemli katkı sağladı.11 Ocak 2025 Cumartesi 11:28SAĞLIK TURİZMİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2006 Sağlık Aktüel