31 Temmuz 2024
  • Ankara24°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa22°C
  • Antalya31°C
  • İzmir29°C

REKTÖR YARDIMCISI KÜÇÜK: “DİŞ HEKİMLİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ’NİN 2025’TE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR"

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, "Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi 2024 yılı...

Rektör Yardımcısı Küçük: “Diş Hekimliği Araştırma Ve Uygulama Hastanesi’nin 2025’te Tamamlanması Hedefleniyor"

31 Temmuz 2024 Çarşamba 09:08

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, "Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi 2024 yılı başlangıç ödeneği yaklaşık 90 milyon TL. Yaklaşık 116 milyonluk bir bütçe söz konusu. 2025 yılında işin tamamlanması planlanıyor" dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu'da İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2024 yılı 2. toplantısına katıldı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda İl Koordinasyon Kurulunu yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendiren Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, "2024 yılı yatırım projeleri kapsamında 10 adet projemiz yürütülmektedir. Bu projelerin 7 tanesi eğitim alanında 2 tanesi sağlık bir tanesi ise sosyal ve teknolojik araştırma sektöründe yer almaktadır. 2024 yılındaki başlangıç ödeneğimiz 2,7 milyon lira olup bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi Eğitim ve Kültür Kampüsü merkezinin ön proje ve uygulama projeleri hazırlanmış hakediş noktasında ödemeler henüz gerçekleşmemiştir. Üniversitemizin sınıflar ve merkezi birim projesi 2024 yılı ödeneğimiz 99 milyon TL'dir. Kastamonu MYO dediğimiz, yıkılan ve önemli bir kısmı tamamlanan binamıza bugüne kadar 81 milyon civarında bir ödeme gerçekleştirildi. Kısmet olursa 10 ayda teslimi yapılacak. Fiziki tamamlanma oranı yüzde 92 seviyelerinde. Dersli kler ve merkezi birimler adı altında eğitim ve kültür kampüsü için bu projemizle alakalı 2024 yılında. 18 milyon liralık bir ödenek söz konusu. İlgili proje yapım aşamasında olup yakın zamanda ihaleye çıkması planlanmaktadır. Üniversitede devam eden muhtelif işler kapsamında 2024 yılı içerisinde 27 milyonluk bir ödenek söz konusu. 9.2 milyonluk bir harcama yapıldı. Kampüs altyapı projesi yaklaşık 13 milyonluk bir ödenek söz konusu. 4.4 milyonluk bir harcama söz konusu 2024 yılı haziran ayında gerçekleşmiş durumdadır. Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi 2024 yılı başlangıç ödeneği yaklaşık 90 milyon TL. Yaklaşık 116 milyonluk bir bütçe söz konusu. 2025 yılında işin tamamlanması planlanıyor. Gerçekleşme oranı yüzde 30 oranında. Son olarak üniversitemiz Cumhurbaşkanlığı strateji Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından koordine edilen Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesi kapsamında üniversitemiz seçilen 25 üniversiteden bir tanesi. İhtisaslaşma alanımız Ormancılık ve Tabiat Turizmi. Bugün itibariyle 18 milyon civarında bir ödenek öngörüldü. 14 adet projemizin işlemleri devam ediyor. Üniversitemiz ihtisaslaşma alanı da ilk 3 üniversite arasında yer almıştır. Bu çalışmalarda destek veren destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ise, biten ve devam eden projeler hakkında bilgiler vererek, "Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemize ikinci bir anjiyografi eklendi. Şu an tadilat işlemleri ile birlikte bu anjiyografi cihazı hem kardiyal hem de girişimsel radyoloji hizmetleri olarak başlatılacak. Bu cihazın güncel fiyatı 26 milyon liradır. Bununla birlikte hastanemizin ihtiyaç duyduğu ikinci MR'ın hizmet alım izni verildi. İhale süreci verildi. Hedefimiz yıl sonu itibariyle MR gün sayısını iki günün altına indirmek. Şu an güncel fiyatı 33 milyon lira" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA