23 Aralık 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya12°C
  • İzmir9°C

PRİM TEŞVİKİNDEN 1 MİLYON 160 BİN İŞVEREN FAYDALANIYOR

Gökalp İlhan: Nisan ayı itibari ile 1 milyon 160 bin işveren 5 puan prim teşvikinden faydalanmaktadır .

Prim teşvikinden 1 milyon 160 bin işveren faydalanıyor

24 Haziran 2014 Salı 18:16

‘Sigorta Prim Teşvikleri, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Soruşturmaları’ konulu seminerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ankara Sanayi Odası (ASO) yetkilileri bir araya geldi.

Seminerde, sigorta prim teşvikleri, iş sağlığı ve güvenliği, iş kazası ve meslek hastalığı soruşturmaları, iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden unsurlar ile bunların çözüm önerileri ele alındı.

"Nisan Ayı İtibari İle 1 Milyon 160 Bin İşveren 5 Puan Prim Teşvikinden Faydalanmaktadır"

Seminerin açılış konuşmasını yapan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, 2013 yılında 6,9 milyar lira 5 puan prim teşvikinden olmak üzere toplamda 7,9 milyar lira işverenlere prim indirimi desteğinin sağlandığını söyledi.

Başkan Gökalp İlhan, ”2014 yılı nisan ayı itibari ile 1 milyon 160 bin işveren 5 puan prim teşvikinden faydalanmaktadır. Teşvik uygulamalarından Türkiye genelinde 1 milyon 349 bin işveren, 10 milyon kişiyi teşvik indirimlerinden faydalanarak istihdam etmektedir” dedi.

İşveren hissesinde yüzde yüzlük indirim sağlayan 4857 Sayılı İş Kanunu’ndaki düzenlemeyle engelli vatandaşların bu kapsamda istihdam edildiğini dile getiren Gökalp İlhan, 2013’te engelli istihdamı için işverenlere 71 milyon liralık prim avantajı sağlandığını ifade etti.

"Teşviklerin Esas Amacı İstihdamda Dezavantajlı Kesimlerin Çalışma Hayatına Kazandırılmasını Sağlamaktır"

Gökalp İlhan, sigorta pirim teşviklerine ilişkin olarak, 5510 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenlere yönelik bir takım teşvikler hayata geçirildiğini kaydetti.

Söz konusu teşviklerinin amacından bahseden Başkan Gökalp İlhan, “Amacımız yatırımları ve istihdamı arttırmak, düzenli prim ödemesinin teşvik edilmesi, mesleki eğitim mezunları ile gençlerin, kadınların, engellilerin kısacası istihdamda dezavantajlı kesimlerin çalışma hayatına kazandırılmasını sağlamaktır” dedi.

"İş Sağlığı ve Güvenliğinde İzlenecek Yol Haritası Önemli"

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Sevinç ise, toplantının amacın sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmak, birtakım hususlarda dikkati çekmek ve iyileştirici sonuçlar elde etmek olduğunu anlattı.

Teknoloji ve bilimin gelişmesiyle sanayileşmenin de farklı bir yön kazandığına vurgu yapan Sevinç, “Sanayileşmenin hız kazanmasıyla çalışma koşulları ve türleri farklılaştı. Bununla birlikte iş sağlığı ve güvenliğinde izlenecek yol haritası çok önemli, bize düşen iş kazası ve meslek hastalıklarını tehdit eden unsurları kaldırmaktır” diye konuştu.

"Bizim En Değerli Partnerlerimiz Çalışanlarımızdır"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir konuşmasında, son 10 yılda Türkiye’de ciddi bir dönüşüm yaşandığını söyledi.

Bu dönüşümde sanayi ürünlerinin, sanayicilerin ve çalışanların payının büyük olduğuna dikkati çeken Özdebir, “En büyük katkı ve değeri ortaya koyan çalışan insanlardır. Ekonomik başarımızı sürdürebilmek için insanlara değer vermek lazım, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri bu açıdan önem arz etmektedir” dedi.

Ankara Sanayi Odası Toplantı Salonu’ndaki seminere SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salim Kılıç, Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Bağımsız Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanı Cüneyt Olgaç, Risk Yönetimi ve Proje Daire Başkanı Halil İbrahim Şen, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Sevinç, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları ve işverenler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA