11 Eylül 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul25°C
  • Bursa25°C
  • Antalya26°C
  • İzmir26°C

NİĞDE’DE HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu yıl "Sağlığını Erteleme, Harekete Geç" ana teması ile kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nda "Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller" başlığı ile...

Niğde’de Halk Sağlığı Haftası’nda Bilinçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

10 Eylül 2024 Salı 13:23

Bu yıl "Sağlığını Erteleme, Harekete Geç" ana teması ile kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nda "Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller" başlığı ile anne adayları için bilgilendirme çalışması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde il genelinde belirlenen stantlarda sağlıklı nesillerin devamlılığını anlatan broşürler dağıtıldı.

Halk Sağlığı Haftası'nda "Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller" başlığı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Niğde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bahadır Karaca, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için anne karnındaki yaşamın da sağlıklı olması gerektiğini söyledi.

Karca; "İnsanlığın ve ülkelerin geleceğinin teminatı sağlıklı nesillerdir. Sağlıklı nesillerin devamlılığı üreme sağlığı hizmetleri ile sağlanır. Üreme çağındaki kadınların üreme sağlığı danışmanlık hizmetleri, risk durumlarının tespiti, riskli gebeliklerin önlenmesi, gebelik öncesi danışmanlık hizmeti ile gebeliğe hazırlanması, gebe kalamıyorsa gebe kalmasını destekleyici hizmetlere yönlendirilmesi, gebeliğin izlenmesi, güvenli ve kaliteli doğum hizmetiyle bebeğin doğumunun gerçekleşmesi, lohusalık döneminde anne ve bebeğin sağlığını korumak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için gereklidir. Anne rahminde bebeğin gelişimini etkileyen olumsuzluklar sadece bebeklik değil, erişkinlik, yaşlılık dönemindeki başlıca sağlık sorunlarının sebebinin başlangıcını oluşturur. Yani, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için anne karnındaki yaşamımızın da sağlıklı olması şarttır. Bu nedenle anne adayının gebeliğe iyi hazırlanması için gebe kalmadan gerekli risk tespiti yapılmalı, kalıtsal genetik geçişli hasatlıklar değerlendirilmeli, aşıları yapılmalı, folik asit desteği sağlanmalı, gebelikte sağlıklı beslenme ve gerekli nutrisyonel destek sağlanmalı, izlemleri tam yapılmalıdır. Tüm bu çalışmalardan sonra da muhtemel komplikasyonları önlemek için hastanede sağlık personeli eşliğinde güvenli bir doğum yapılması sağlıklı nesillerin çoğalmasını sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA