02 Ağustos 2024
  • Ankara32°C
  • İstanbul31°C
  • Bursa32°C
  • Antalya34°C
  • İzmir37°C

NİĞDE’DE 6 AYDA 5’İ İL DIŞI OLMAK ÜZERE 39 İNME HASTASINA OPERASYON YAPILDI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Afiliasyon Protokolü çerçevesinde hizmet sunumu sağlayan...

Niğde’de 6 Ayda 5’i İl Dışı Olmak Üzere 39 İnme Hastasına Operasyon Yapıldı

02 Ağustos 2024 Cuma 09:43

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Afiliasyon Protokolü çerçevesinde hizmet sunumu sağlayan öğretim üyeleri ve bu bölümlerde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan'la birlikte yapılan ziyarette inme hastası tedavilerini yapan Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay bilgilendirme yaptı.

Girişimsel Nöroloji Eğitimini tamamlayarak Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inme hastası tedavilerini sağlayan Akçay 1 Mart 2024 tarihinden itibaren inme biriminde 5'i il dışı olmak üzere 39 hastanın operasyonlarının yapıldığını ve hastaların tamamının işlem sonrası şifa bulduğunu söyledi.

Genel Cerrahi Bölümü Eğitim Birim Sorumlusu Prof. Dr. Melih Şerif Karabeyoğlu ise genel cerrahi branşında endoskopi ve kolonoskopi işlem sürelerinin kısaldığını ve tümör cerrahilerinin yapılışının vaka sayısı olarak günden güne arttığını ifade etti.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada yeni açılacak hastane binasında yeni anjiyo üniteleri ve 5 yataklı inme yoğun bakım ünitesinin de açılmasının planlandığı ifade edildi.

Rektör Uslu, hastanenin ihtiyacı olan branşlarda da hekim sayılarını arttırmak amacıyla yeni kadro alımlarının planladığını belirtirken Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan Rektör Uslu'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA