17 Temmuz 2024
  • Ankara27°C
  • İstanbul32°C
  • Bursa34°C
  • Antalya32°C
  • İzmir40°C

NEFES DARLIĞINDAN MANİSA ŞEHİR HASTANESİNDE KURTULDU

Manisa'da yaşayan bir hasta nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu Manisa Şehir Hastanesinde aort ile akciğere giden damar arasındaki kapanması beklenen...

Nefes Darlığından Manisa Şehir Hastanesinde Kurtuldu

11 Temmuz 2024 Perşembe 13:15

Manisa'da yaşayan bir hasta nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu Manisa Şehir Hastanesinde aort ile akciğere giden damar arasındaki kapanması beklenen deliğin hala açık olduğu tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonla hasta sağlığına kavuştu.

Manisa'da yaşayan Filiz Atak, nefes darlığı şikayetiyle Manisa Şehir Hastanesine başvurdu. Burada yapılan incelemelerde bebeklikten kalma aort ile akciğere giden damar arasındaki kapanması beklenen deliğin hala açık olduğu tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı. Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Habil Yücel, Uzm. Dr. Fatih Aytemiz ve Uzm. Rahman Bilal Gediz tarafından gerçekleştirilen operasyonla hasta Filiz Atak sağlığına kavuştu. Yapılan operasyonla ilgili açıklama yapan Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Habil Yücel, "Hastamız Filiz Atak bize nefes darlığı şikayetiyle başvurdu. Poliklinikteki muayenesi sonucunda PDA (Patent Duktus Arteriosus) tanısı konuldu. Aslında bebek anne karnındayken, Aort ile Akciğere giden damar arasında olan bir bağlantının doğum sonrasında kapanması gerekir. Eğer erken dönemde kapanmazsa, Yenidoğan döneminde ilaç tedavisi ile kapanabiliyor. Ama bazı durumlarda nadir de olsa kapanmadan hasta erişkin çağa kadar ulaşabiliyor. Filiz hanımda da aynı bu şekilde gelişmiş durum. Kardiyoloji Polikliniğimize nefes darlığı, halsizlik, çarpıntı şikayetler ile geldi ve yapılan tetkiklerde PDA tanısı konuldu. Yani aort ile akciğere giden damar arasındaki kapanması beklenen deliğin hala açık olduğu tespit edildi. Bizde kapalı bir yöntemle hastayı uyutmadan, ağrısız bir şekilde yaklaşık 1 saat süren bir işlemle bu deliği kapattık. Hastanın şikayetleri gerilemeye başladı. Bu erişkin çağda nadir görülen bir durum olduğu için Manisa Şehir Hastanesi'nde ilk kez yapılan bir vaka. Bu vaka örneği belki Manisa merkezde de sayılı ya da ilk kez yapılan işlemlerden biri olabilir. Bu vakayı Uzm. Dr. Fatih Aytemiz ve Uzm. Rahman Bilal Gediz ile ekip olarak gerçekleştirdik" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Manisa Şehir Hastanesi ekibine teşekkür eden hasta Filiz Atak (42), "Kaç senedir olan bir rahatsızlık ama son zaman iyice arttı. Mesela yemek yerken lokmalarımı yutamıyorum, nefes alamıyorum, yürürken, merdivenden inerken, düz yolda yürürken dahi çok yoruluyordum. Özellikle ev işi yaparken falan dinlenerek yapıyordum yani. Artık iyice rahatsızlanmıştım yani sabrım kalmamıştı. Bir tavsiye üzerine geldim. Bir yakınım buraya gelmiş çok memnun kalmış çok ilgi alakalı herkes, doktorları çok iyi dedi tedavisinden de memnun kaldım dediler. Bende buraya, Habil Bey'e geldim, hemen operasyona alacağız seni dedi ve ben çocuklar gibi sevindim tabi, hemen alacak diye. Operasyon oldu, iyi geçti şu an çok iyiyim iyi ki de doktorum o oldu. Tavsiye üzerine geldim iyi ki buraya geldim çok iyi bir hastane, doktorları, hemşireleri, hizmetlileri hepsi çok iyi. Çok ilgi alaka çok fazla. Herkesin buraya gelmesini tavsiye edebilirim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA