06 Eylül 2024
  • Ankara22°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa24°C
  • Antalya29°C
  • İzmir26°C

MUĞLA EAH’TA ‘HALK SAĞLIĞI HAFTASI’ ETKİNLİĞİ

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan "Halk Sağlığı Haftası" kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim...

Muğla Eah’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’ Etkinliği

05 Eylül 2024 Perşembe 15:38

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan "Halk Sağlığı Haftası" kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde halk sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik stand açma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, öğretim üyeleri, asistanlar ve intörnler katıldı. Ayrıca Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi etkinliğe katılarak destek verdi.

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi girişi ön arenasında gerçekleştirilen etkinlikte, hastaneye başvuran bireylere aşılama, kronik hastalıklar, düzenli ve dengeli beslenme, hareketli yaşam, sağlıklı yaşam gibi halk sağlığını koruyucu ve geliştirici birçok konuda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri sürecinde uyulması gereken genel ilke ve kurallarla ilgili bilgi verildi, vatandaşlar tarafından sorulan sorular cevaplanırken, afişler asılarak, broşürler dağıtıldı.

Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, "Halk sağlığı haftası kapsamında; halk sağlığı konusunda farkındalığı artırmayı, bilgilendirme yapmayı, savunuculuk oluşturmayı amaçlayan farkındalık standımızın, vatandaşların ve katılanlardan alınan geri bildirimlerle yapılan gözlemler sonucunda birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri için oldukça verimli ve faydalı olduğu görüldü" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA