02 Eylül 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul25°C
  • Bursa27°C
  • Antalya27°C
  • İzmir28°C

MOR VE TURUNCU REÇETELER İLE İLGİLİ DUYURU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Mor ve turuncu reçeteler ile ilgili duyuru yayımlandı.

Mor ve turuncu reçeteler ile ilgili duyuru

02 Eylül 2024 Pazartesi 15:44



T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

02.09.2024


DUYURU

MOR VE TURUNCU REÇETELER İLE İLGİLİ

Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin "5.3.1 - Sağlık hizmeti sunucuları için incelemeye esas belgeler" başlığının "Ç – Diğer belgeler" alt başlığının birinci fıkrasının (e) bendinde; "MEDULA sistemine karekod girişleri yapılıncaya kadar mor ve turuncu reçete kapsamında bulunan kan ürünlerinin kupürleri" ifadesi ile kan ürünleri kupürleri incelemeye esas belge olarak tanımlanmıştır.

MEDULA hastane sistemi üzerinden belli başlı bazı ilaç grupları için karekod seri numarası giriş alanları açılmış ve karekod bilgisi girişi zorunlu olan ilaçlarda MEDULA hastane sistemi üzerinden ilaç seri numarası bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Mor ve turuncu reçete kapsamındaki ilaçlarda İTS tarafı ile tam entegrasyonuna ilişkin geliştirmeler devam etmekte olup, ilgili ilaçlara ait yazılım tamamlandığında karekod sonlandırma bilgilerinin TİTCK'nın İTS sistemi üzerinden MEDULA hastane sistemine aktarılması planlanmaktadır.

Sağlık Uygulama Tebliği ilgili maddesi gereği mor ve turuncu reçete kapsamında bulunan kan ürünlerine ait kupürler, MEDULA hastane sisteminde ilgili ilaçlara ait yazılım tamamlanıncaya kadar fatura ekinde incelemeye esas belge olarak talep edilecektir.

Tüm ilgililere duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA