13 Eylül 2024
  • Ankara22°C
  • İstanbul22°C
  • Bursa21°C
  • Antalya26°C
  • İzmir24°C

MODERN VE YENİ TESİSLERLE KARATAY’DA SAĞLIK HİZMETİNİN KALİTESİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Konya'nın merkez Karatay Belediyesi, yalnızca son 5 yılda 4 sağlık yatırımına imza atarak ilçedeki sağlık hizmetinin kalitesinin artmasına katkı sundu.

Modern Ve Yeni Tesislerle Karatay’da Sağlık Hizmetinin Kalitesi Her Geçen Gün Artıyor

12 Eylül 2024 Perşembe 13:33

Konya'nın merkez Karatay Belediyesi, yalnızca son 5 yılda 4 sağlık yatırımına imza atarak ilçedeki sağlık hizmetinin kalitesinin artmasına katkı sundu.

Gönül Belediyeciliği ilkesiyle bugüne kadar Karatay'a ve Konya'ya gece gündüz demeden hizmet eden Karatay Belediyesi, pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli projelere imza attı. Bu çerçevede Karatay Belediyesi, sadece son 5 yılda Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi'ni, Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi'ni, Hayıroğlu Sağlık Evi ve Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin yapımını tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu. Hem ilçe halkının daha modern mekânlarda hizmet almasına hem de Konya'nın daha güçlü bir sağlık altyapısına kavuşmasına katkı sunma amacındaki Karatay Belediyesi, bu alandaki yatırımlarına iki yeni halka daha ekledi. Karatay Belediyesi Konyalı hayırsever Celalettin Hakan Katırcı'nın desteğiyle Akabe Mahallesi'ne "Sıddıka Katırcı Aile Sağlığı Merkezi" ve "Hacı Hasan Katırcı Sağlıklı Hayat Merkezi'ni" kazandırdı. Bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak tesis tamamlandığına hem sağlıklı hayat merkezi hem de aile sağlığı merkezi olarak ilçe halkına hizmet verecek.

Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi

Karatay Belediyesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle ilçede hayata geçecek bir başka sağlık yatırım ise Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi. Doğuş Mahallesi'ne kazandırılan söz konusu tesisin de yapımında artık sona gelindi. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından her iki sağlık yatırımı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilerek hizmete açılmış olacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile birlikte önce inşası tamamlanan Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Tesisin yapımına katkı sunan Konyalı hayırsever İsmail Nükte ve Ahmet Nükte'nin de hazır bulunduğu incelemede Başkan Hasan Kılca ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, tesisin geldiği son nokta hakkında bilgi aldı. Başkan Hasan Kılca ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç daha sonra ise hayırsever Celalettin Hakan Katırcı tarafından Akabe Mahallesi'ne kazandırılan "Sıddıka Katırcı Aile Sağlığı Merkezi" ve "Hacı Hasan Katırcı Sağlıklı Hayat Merkezi"nde incelemelerde bulundu.

"Karatay'da sağlık altyapısı her geçen gün daha da güçleniyor"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya'daki birlik, beraberlik, iş birliği, dayanışma ve yardımlaşmanın önemli hizmetlere katkı sağladığının belirtti. Belediye olarak pek çok alanda olduğu gibi sağlıkta da güzel işlere imza attıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, "Karatay'ımız, son yıllarda pek çok hastane, aile sağlığı merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri ve sağlık evleri gibi pek çok sağlık yatırımı aldı. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu alana katkı sunuyoruz. Son olarak; sağlıkta Konya modelimize katkı yapma kapsamında, hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla iki yeni tesisi ilçemize kazandırmış olduk. Arsası belediyemiz tarafından tahsis edilen Karatay Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi ile "Sıddıka Katırcı Aile Sağlığı Merkezi" ve "Hacı Hasan Katırcı Sağlıklı Hayat Merkezi'nin yapımları tamamlandı. Artık çevre düzenleme çalışmalarını yürütüyoruz. Her iki projemizi de tamamlayarak kısa sürede ilçe halkımızın hizmetine sunacağız inşallah. Bu yatırımlarımız sayesinde ilçemizin sağlık altyapısı daha da güçlenecek. Yine söz konusu projelerimizle ilçemiz çok daha konforlu, modern, ferah ve daha kaliteli hizmet verebilecek yeni mekanlara kavuşmuş olacak. Her iki sağlık yatırımlarımızın da ilçemize, hemşehrilerimize ve Konya'mıza hayırlı olmasını diliyor; bu vesileyle, sağlık projelerimizin hayata geçmesinde katkıları olan Sağlık Bakanlığımıza, milletvekillerimize, teşkilatlarımıza il sağlık müdürlüğümüze ve hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"Karatay'ın sağlıktaki kalitesi artıyor"

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, Karatay'da bir sağlık dönüşümü olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Koç şunları aktardı:

"Geleceğimiz neslimizin sağlıklı olmasına bağlıdır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde sunulması özellikle tarama ve aşılama programlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesi ülkemizin geleceği açısından önem arz etmektedir. Bu çerçeve de Karatay'da Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bugüne kadar çok güzel ve modern şartlarda hizmet sunan eserler kazandırıldı. Karatay Belediyemiz de bu konuda önemli bir gayretin içerisinde. Belediyemiz, son 5 yılda 4 sağlık yatırımını ilçeye kazandırdı. Hacı Hasan Katırcı SHM ve Hacı Sıdıka Katırcı ASM ile Hatice-Faik Nükte ASM'nin inşaatları da tamamlandı. Bu iki proje inşallah kısa süre içinde hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Bu vesileyle, ilçemizin sağlık hizmeti almasına katkı sunan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA