23 Kasım 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa22°C
  • Antalya16°C
  • İzmir19°C

MEYVELİ YOĞURT YE DAHA GEÇ ACIK!

Doktorlar ve beslenme uzmanları; şişmanlıktan diş eti iltihaplarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde yoğurdu tavsiye ediyor. Dr. Ayça Kaya zayıflamak isteyenlere yoğurt...

Meyveli yoğurt ye daha geç acık!

15 Ekim 2011 Cumartesi 12:16

Doktorlar ve beslenme uzmanları; şişmanlıktan diş eti iltihaplarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde yoğurdu tavsiye ediyor. Dr. Ayça Kaya zayıflamak isteyenlere yoğurt ve meyveyi birlikte tüketmelerini, Prof. Dr. Canan Karatay ise her gün saat 15.00'te ev yapımı bir kase yoğurt yemelerini öneriyor

Laktik asit fermantasyonu sonucu elde edilen yoğurt; yüksek kalsiyum oranı, protein, B12 ve B6 vitaminlerini içermesi nedeniyle en sağlıklı gıda maddelerinden biri... Beslenme uzmanları; yoğurdu, menopozdan diş hastalıklarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde ilaç gibi öneriyorlar. İşte doktorların ve diyet uzmanların bu değerli besinle ilgili görüşleri ve önerileri:

BANU KAZANÇ
MENOPOZ DÖNEMİN DE GÜnDE 1 KASE YOĞURT

Menopoz döneminde yaşanan hormonal değişimler nedeniyle metabolizma yavaşlıyor. Ayrıca bu dönemde kemik erimesi riski nedeniyle vücudun kalsiyum ihtiyacı da artıyor. Kadınların hem kemik sağlığı hem de metabolizmalarının daha hızlı çalışması için kalsiyum içeriği yüksek besinler tüketmeleri gerekiyor. Günde 1 bardak süt, 1 kase yoğurt veya 50 gram peynir sağlıklı bir menopoz dönemi için yeterli...

PROF. DR. CANAN KARATAY
SAAT 15.00'TE YİYİN

Kilo kontrolü için her gün saat 15.00'de, mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usullerle üretilmiş bir kase yoğurt yenilmesini tavsiye ediyorum.
Tüketilen yoğurdun marketlerde satılan diyet yoğurtlardan olmaması gerekiyor.
 

 


SELAHATTİN DÖNMEZ
DÜZ BİR KARNA SAHİP OLMAK iÇİN

Kalsiyum hem yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor, hem de hipertansiyon ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor. İdeal kiloda ve sağlıklı olmak isteyenlerin; abur cubur molalarının yerini yoğurtla değiştirmeleri gerekiyor.
Karın bölgesindeki yağlanma; besinlerin glisemik indeksleriyle (gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) çok ilgili.. Dümdüz bir karna sahip olmak için glisemik indeksi düşük olan yoğurt tüketilmeli. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur ve kepekli ekmek de ideal besinler arasında yer alıyor.

ENDER SARAÇ
DİŞ ETİ İLTİHABINa ÇOK İYİ GELİYOR!

Kendi kendine sindirilen tek gıda özelliğine sahip olan yoğurt; bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kansere karşı koruyor, kolesterolü de düşürüyor. Ayrıca bağırsaklardaki zararlı mikrop ve bakterileri de temizliyor.
Sindirim sistemini koruyan yoğurt, karaciğer hastalıklarının tedavisinde de çok faydalı...
Bu değerli besin; diyetlerde de çok iyi sonuç veriyor. Yapılan son araştırmalar; içeriğinde yoğurt bulunan diyet programlarının, bulunmayanlarına göre çok daha başarılı olduğunu gösteriyor.
Yoğurt ayrıca, nefes kokusu ve diş eti hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor.

DR. AYÇA KAYA
EKMEK VE ET , YOĞURT LA BİRLİKTE TÜKETİLMELİ

Bizim için en sağlıklı tabak; içinde ekmeğin, etin ve yanında mutlaka yoğurdun bulunduğu tabaktır.
Basit karbonhidrat içeren ve glisemik indeksi yüksek olan başlıca yiyecekler; şeker, bal, reçel, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Bu besinleri şeker oranlarını düşürerek yemek gerekir. Örneğin; muzu ve patatesi yoğurtla yemek daha geç acıktırır.

DİDEM SEYMEN

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA