05 Ağustos 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa25°C
  • Antalya28°C
  • İzmir29°C

MANİSA’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞMALARI ELE ALINDI

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca ilçe sağlık müdürlerini toplantıya davet ederek Manisa'daki birinci basamak olarak nitelendirilen aile hekimliği,...

Manisa’daki Sağlık Çalışmaları Ele Alındı

05 Ağustos 2024 Pazartesi 17:38

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca ilçe sağlık müdürlerini toplantıya davet ederek Manisa'daki birinci basamak olarak nitelendirilen aile hekimliği, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerini içeren konuları geniş kapsamda ele aldı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen tüm ilçe sağlık müdürleri kendi ilçelerine yönelik sağlık verileri üzerinden brifing verdi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğüyle sürdürülen toplantıda İl Sağlık Müdürü Karaca şu değerlendirmelerde bulundu: "Manisa ilimizde geniş bir coğrafyaya ve yoğun nüfusu olan ilçelere hitap ediyoruz. Her bir ilçemiz ülkedeki diğer birçok ilin nüfusundan fazla. Bu özelliğimizi göz önünde bulundurarak sahadaki işimizin ne kadar kapsamlı olduğunu dile getirmekte fayda var. Sağlık Bakanlığımızın halk sağlığı hizmetleri anlayışına uygun hareketle ilimizde her geçen gün birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirme gayretindeyiz. Aile hekimi başına düşen nüfusu yeni açtığımız birimlerle üç binin altına indirerek daha nitelikli sağlık hizmeti sunma çabası içerisindeyiz. Haziran ayında Celal Bayar Üniversitesiyle ortaklaşa yaptığımız ve üç gün süren Birinci Basamakta Yaşlı Sağlığı Hizmetleri Sempozyumu ışığında yaşlı sağlığına yönelik uygulamalarımız hız kazanarak devam etmektedir."

Manisa İl Sağlık Müdürü Karaca, aile hekimliği, toplum sağlığı, çevre sağlığı, sigara denetimleri, bulaşıcı hastalıklar, aşılama, kanser taramaları başta olmak üzere ana başlıklar altında ele alınan halk sağlığı çalışmalarının kapsamlı şekilde devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA