23 Kasım 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul5°C
  • Bursa2°C
  • Antalya17°C
  • İzmir10°C

MAHALLENİN KADIN MUHTARI UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI

Mahallesindeki çocukların uyuşturucu tuzağına düşmesini engellemek için mücadele eden Altındağlı kadın muhtar Canan Erenözlü, "Mahallede çok güzel ortak çalışmalar yapılıyor, yüzde 100 başarı da sağlandı

Mahallenin kadın muhtarı uyuşturucuya savaş açtı

23 Mart 2017 Perşembe 13:13


Altındağ Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Erenözlü, bir taraftan mahallenin çocuklarını uyuşturucu tuzağından kurtarmak, bir taraftan da Suriyeli ailelerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Mahallenin hem muhtarı hem de annesi olarak bilinen Erenözlü, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfınca (SOS), Suriyelilerin göç ve barınma sorunlarının çözümü ile madde bağımlılarının tedavilerine katkılarından dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Çalışkan ve Cesaretli Kadın Ödülü"ne layık görüldü.

- "Çocukların uyuşturucu maddeyi kimden, nasıl temin ettiklerinden başladık"

Erenözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı mahallede ikinci dönem muhtarlık yaptığını belirterek "Kadın muhtar olmak çok güzel bir şey, kadın olduğumuz için anne sezgisiyle hareket ediyoruz." dedi.

Muhtar seçildikten sonra mahallede çocukların oyun alanlarında madde satışı ve kullanımının yaygın olduğunu gördüğünü, bunun üzerine neler yapabileceğiyle ilgili çalışmalara başladığını anlatan Erenözlü, şöyle devam etti:

"Aileleri ve çocukları çağırdım, bire bir görüşmeler yaptık. 'Ben sizin için bir şeyler yapmak istiyorum.' dedim. Belediye Başkanımız ve Kaymakam ile görüştük. Emniyete gittim, Narkotik Şube Müdürlüğünden çok büyük destek aldım. Polisler geldi. Çocukların uyuşturucu maddeyi kimden, nasıl temin ettiklerinden başladık. Satıcıların üzerine gittikten sonra bu sorunu yarı yarıya çözmüş olduk. Daha sona sıra tedavi aşamasına geldi. Bu aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Kaymakamımızdan destek aldık. Bu şekilde hala devam ettiriyoruz."

- "30 çocuğun tedavisi yapıldı"

Erenözlü, çalışmalarının ödülle takdir edilmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek madde bağımlısı çocukları kurtarmak için verdiği mücadele sırasında korkmadığına, sonuna kadar gittiğini ve mahallesinde uyuşturucu satışını kesmeyi başardıklarına dikkati çekti.

Yaşları küçük çocukların tuzağa düşürüldüğünü, ailelerin parçalandığını aktaran Erenözlü, çocuklarla konuştuğunu, onları tedaviye ikna ettiğini vurguladı. Erenözlü, şunları söyledi:

"Mahallede çok güzel ortak çalışmalar yapılıyor, yüzde 100 başarı da sağlandı. Şu ana kadar 30 çocuğun bu şekilde tedavisi yapıldı. Kendiliğinden bırakan çocuğum da çok oldu. Onlar geldiği zaman konuşuyoruz, dertleşiyoruz. 'Sen niye buraya geldin?' demiyorum. Oturuyoruz, o derdini anlatıyor, dinliyorum, yardım istiyor, psikologları, doktorları devreye sokuyoruz."

- "Kalıcı iş bulunması gerekiyor"

Yardımsever muhtar Erenözlü, bağımlılıktan kurtarılanların istihdamının önemine işaret ederek "Biz bu çocukları maddeden arındırdıktan sonra yine boşlukta kalıyorlar. Sonuçta bunlara kalıcı bir iş bulunması gerekiyor. Aksi takdirde yine gidiyorlar aynı ortama bulaşıyorlar. Topluma kazandıramadığımız sürece yaptıklarımız da boşa gidiyor diyebilirim." dedi.

Bağımlılığın bölgede hırsızlığı da yaygınlaştırdığına işaret eden Erenözlü, çocuklara ve gençlere madde kullanımını bıraktırdıklarında hırsızlık oranının da düştüğünü bildirdi.

- Mahalledeki Suriyelilerin de Canan ablası

Mahallesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara da gerekli bütün yardımları yapmaya çalıştığını belirten muhtar Erenözlü, şunları söyledi:

"Burası şehir merkezi. Geliyorlar, ev kiralıyorlar. Tercümanla çalışıyorum, onları Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne götürüyorum. Gerekli evrakları temin ediyoruz. Ev tuttuklarında kontrat, su ve elektrik bağlanması işlerini yapıyoruz. Bebekleri olanları, hastası olanları Türk Kızılayına yönlendiriyoruz. Kızılay da geliyor, bize destek sağlıyor."

Erenözlü, "Şu an mahallemizde Suriyeli 100 hane var. Bir evde 10 kişi de 15 kişi de yaşıyor. Hepsi kontrollü. Nasıl kontrolü sağlıyoruz? Mahalleme gelen her Suriyelinin kaydını tutuyorum, sisteme de işliyorum. Mahallemde kaç Suriyeli var, okula giden kaç çocukları var, kaç bebekleri var, kayıtlara geçiyorum. Ben onların Canan ablasıyım." dedi.

Suriyeli çocukların eğitimlerine çok önem verdiklerini ve mahalledeki okul müdürünün de bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Erenözlü, "3 ay önce bire bir evlerini gezerek çocuğunu okula göndermeyen ne kadar Suriyeli varsa tespit ettik. Gereken yaptırımlar yerine getirildi." diye konuştu.

Erenözlü, petrol mühendisi Suriyeli bir gence iş bulmak için Kaymakamla görüştüğünü ve şirketlere müracaat ettiklerini, başvuruların sonucunu beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA