17 Temmuz 2024
  • Ankara29°C
  • İstanbul32°C
  • Bursa34°C
  • Antalya32°C
  • İzmir40°C

KÜTAHYA’DA KEMİK YAŞINI BELİRLEYEN YAPAY ZEKA KARAR DESTEK SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğretim üyesi Mehmet Ali Gedik ve ekibi, sol el röntgenlerinden...

Kütahya’da Kemik Yaşını Belirleyen Yapay Zeka Karar Destek Sistemi Geliştirildi

09 Temmuz 2024 Salı 10:58

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğretim üyesi Mehmet Ali Gedik ve ekibi, sol el röntgenlerinden kişinin kemik yaşını belirleyebilen bir yapay zekâ karar destek sistemi geliştirdi.

Geleneksel yöntemlerle kemik yaşı, kişilerin sol el röntgenleri çekilerek kemik yaşı atlasındaki standart görüntüler ile karşılaştırılması suretiyle radyolog hekimler tarafından tespit ediliyor. Geliştirilen yapay zeka karar destek sisteminin, kemik yaşı atlasına ihtiyaç duymadan, kendi algoritmaları ile kemik yaşını otomatik olarak belirlediği ifade edildi.

Çocuklarda üç buçuk ay, yetişkinlerde ise iki yıl hata payı ile yaklaşık yüzde 96 doğruluk oranında kemik yaşı tespiti yapabilen bu sistem, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hastane bilgi yönetim sistemine entegre edildiği ve bir yıl süreyle hastane hekimleri tarafından kullanılabileceği kaydedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA