23 Aralık 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya11°C
  • İzmir9°C

KULAK AKINTILARINI HAFİFE ALMAYIN

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhammet Özlü, kulak akıntılarının ameliyata giden kulak hastalıklarının belirtisi olabileceğini söyledi.

Kulak akıntılarını hafife almayın

24 Ekim 2011 Pazartesi 16:02

Kulak akıntılarının, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve kulak hastalıkları gibi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceğini belirten Doruk Sağlık Grubu'ndan Dr. Muhammed Özlü, bakteriyel enfeksiyon, mantar enfeksiyonu, alerjik (egzama) ve kolestom (kulak zarı ve kemikleri eriten hastalık) denilen hastalıklardan da oluşabileceğini vurguladı.

Özlü, akıntının orta kulaktan kaynaklandığı durumların kulak zarının delik ya da erimiş olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Özlü, "Kötü kokulu ve koyu akıntı varsa bu kulak zarını, kemikleri eritip menenjit, beyin abidesi ve iç kulak iltihabı yaparak işitme kaybına neden olabilen kolestatom dediğimiz hastalıktan kaynaklanabilir." şeklinde konuştu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhammet Özlü, kulak akıntılarının tedavi ile düzeldiği ancak belirli bir zaman sonra tekrar ortaya çıktığı durumların, kulak zarının delik olduğu orta kulak hastalıklarından kaynaklanan bir durumun göstergesi olduğunu kaydetti.

Kulak zarının delik olması noktasında ameliyatla tamir etmek gerektiğini belirten Özlü, ameliyat edilmezse, iltihaplanma durumunda kulaktaki işitme kaybının ve hasarın artmasının söz konusu olabileceğini bildirdi.

Özlü, "Kulak zarının eridiği veya yırtıldığı durumlarda kulak kanalından ve kulak arkasından doğru çalışarak yeni zar yapıyoruz. Kemiklerde bir erime varsa kıkırdak, kemik, geftle veya protezle hasarlı bölgeyi tamir ederek, işitme kaybını düzeltiyoruz. Kulak zarı ve orta kulakçıktaki kemikler tamamen erimiş olsa bile ameliyatla hastalıkları temizleyerek hem kemikçikleri ve hem de kukla zarını yeniden oluşturuyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA