08 Temmuz 2024
  • Ankara34°C
  • İstanbul31°C
  • Bursa31°C
  • Antalya40°C
  • İzmir37°C

KALÇA PROTEZİ ÖNERİLEN RUS HASTA, İZMİR’DE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ İLE İYİLEŞTİ

Rus vatandaşı 46 yaşındaki Aleksandra Kosenko, kalça ağrıları nedeniyle her iki kalçasına protez önerildiği için başvurduğu İzmir Şehir Hastanesinde,...

Kalça Protezi Önerilen Rus Hasta, İzmir’de Kök Hücre Tedavisi İle İyileşti

08 Temmuz 2024 Pazartesi 12:28

Rus vatandaşı 46 yaşındaki Aleksandra Kosenko, kalça ağrıları nedeniyle her iki kalçasına protez önerildiği için başvurduğu İzmir Şehir Hastanesinde, uygulanan kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu.

Son teknoloji tıbbi cihazlar, modern ameliyathaneler, konforlu hasta odaları ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin en büyük 4. hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi, son 3 ayda 39 farklı ülkeden 119 hastaya sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında hizmet verdi.

Son olarak, Rus vatandaşı 46 yaşındaki Aleksandra Kosenko, kalça ağrıları nedeniyle her iki kalçasına protez önerildiği için araştırmalar sonucunda İzmir Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniğini tercih etti. Ortopedi Uzmanı Dr. İlker Şenses, Kosenko'ya yapılan tetkikler sonucu kalça avasküler nekroz (kan akışının yetersizliği nedeniyle kemik dokusunun zayıflaması) tanısı koydu ve kalça protezi yerine kök hücre tedavisi uyguladı. Ameliyathanede anestezi altında yarım saat süren kapalı yöntemle yapılan işlem sonrası, Kosenko bir gün sonra şifa ile taburcu edildi.

Kosenko, hastane hakkında duyduğu olumlu yorumlar ve gelişmiş teknolojisi nedeniyle İzmir Şehir Hastanesini tercih ettiğini belirterek, "Rusya'dan geldim ve hastane hakkında çok güzel şeyler duydum. Buradaki gelişmiş teknoloji nedeniyle de burayı tercih ettim. Çok memnunum. Doktorum ve personeller çok ilgilendiler, hizmet çok güzel. Rusya'da herkese tavsiye edeceğim" ifadelerini kullandı.

Ortopedi Uzmanı Dr. İlker Şenses ise, "Türkiye'de doktor olarak çalışan ablasının tavsiyesi üzerine Rusya'dan gelen, kendisi de doktor olan hastamıza kendi ülkesinde tanı konmuş ve kalça protezi önerilmişti. Kliniğimizde yaptığımız tetkikler sonucu erken evre kalça avasküler nekroz tanısı koyduk ve kalça eklemini kurtarabilmek için kök hücre tedavisi uygulama kararı aldık. Sağlığına kavuşan hastamız bir gün sonra taburcu edildi" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA