12 Ocak 2025
  • Ankara7°C
  • İstanbul8°C
  • Bursa11°C
  • Antalya13°C
  • İzmir16°C

KALBİNDEKİ BORUYLA 1,5 YIL YAŞADI

Şengül Değer kanser tedavisi görürken boyun ana damarından vücuduna ilaç verilmesine yardım eden 12 cm'lik boru içeriye kaçtı.

Kalbindeki boruyla 1,5 yıl yaşadı

15 Eylül 2010 Çarşamba 00:35

Kalbine yapışan boruyla 1,5 yıl yaşayan 43 yaşındaki Değer, gittiği birçok hastaneden 'operasyon riskli' cevabını alarak, geri çevrildi. Enfeksiyon ve pıhtılaşma sorunu yüzünden her an ölümle burun buruna yaşayan üç çocuk annesi Değer, en son Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıp literatürüne girecek bir operasyonla eski sağlığına kavuştu. Klinik Şefi Doç. Dr. Osman Karakaya, açık ameliyata gerek kalmadan kasıktan girdiği kataterle, 12 cm'lik boruyu damar yoluyla çıkardı.

Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Şengül Değer, kemoterapi için omzundan damar yoluyla ilaç alıyordu. Fakat ilacın verilmesi için kullanılan boru içeriye kaçınca Değer'in hayatı değişti. 12 cm'lik boru kalbinin sağ kulakçık ile sağ karıncık arasına oturdu. Değer, o andan itibaren bu borudan kurtulmak için üniversite hastaneleri dahil 5-6 tane hastane gezdi. Her hastane açık ameliyatın riskli olacağını söyleyerek, operasyonu kabul etmedi. Fakat borunun kalpte olması ve enfeksiyon ihtimali büyük risk oluşturuyordu. Bir de buna aşırı yanma ve ağrı da eklenince Şengül Değer'in hayatı çekilmez bir hal almıştı.

"Her hastane kalbimdeki boruyu görünce operasyon yapamayacaklarını söylüyordu. Her an ölebilirim korkusuyla yaşıyordum." diyen Şengül Değer, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğinde hayatı değişti. Poliklinikteki muayeneden sonra Klinik Şefi Doç. Dr. Osman Karakaya, boruyu alabileceklerini söyledi. Karakaya önce kasıktan kataterle girip, damar yoluyla kalbe ulaştı. Karakaya, "En büyük korkumuz yapışmasıydı. Fakat bu olmamıştı. Daha sonra bir çengel yardımıyla hastanın kasığına kadar boruyu getirdik. Sonra daha küçük bir katater yardımıyla çelikle bunu orada sardık. Sonra da dışarıya çıkardık." açıklamasını yaptı. Karakaya, bu gibi durumlarda enfeksiyon ve pıhtılaşma riskinin çok fazla olduğunu anlattı. "Allah'a şükür bu hastada bu olmamış." dedi. Karakaya söz konusu operasyonu bilimsel yayın için hazırladıklarını da söyledi.


ÇAĞLAR AVCI 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA