30 Temmuz 2024
  • Ankara31°C
  • İstanbul29°C
  • Bursa32°C
  • Antalya36°C
  • İzmir39°C

İYİLİK GEMİSİYLE 5 BİN TON YARDIM SOMALİ'YE

Somali'ye yardım taşıyacak gemi, dün İstanbul Ambarlı Limanı'na yanaştı. Yardımların yüklenmesine bugün başlanacak. Hafta içinde 5 bin ton acil ihtiyaç malzemesiyle yola çıkacak gemi 11 günde Mogadişu'ya ulaşacak.

İyilik gemisiyle 5 bin ton yardım Somali'ye

14 Ağustos 2011 Pazar 11:11

SABAH'ın öncülüğünde Türk Kızılayı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde düzenlenen kampanyada toplanan yardımların "İyilik Gemisi"ne yüklenmesi bugün öğleden sonra başlıyor. Dün İstanbul Ambarlı Limanı'na yanaşan Burak-A adlı geminin gelecek hafta içinde yola çıkması ve 11 günlük yolculuğun ardından Somali'ye ulaşması bekleniyor. Gemi, içinde gıda kolileri, sağlık malzemeleri, çocuk ve bebek bakımı malzemeleri bulunan 5 bin ton yük taşıyacak. Gemide ayrıca Somali'deki kıtlığın önemli bir boyutu olan susuzluğa çözüm getirmek üzere TİKA'nın koordinasyonuyla sağlanan bir su sondaj makinası ile sondaj ekibi yer alacak. Sondaj ekibi, bölgede su kuyusu açma çalışmalarında bulunacak. Ayrıca gemide yine Somali makamlarına teslim edilmek üzere TİKA koordinasyonunda sağlanan beş tam donanımlı ambulans ve bir adet jeneratör de bulunuyor. Somali hükümeti, yardım malzemelerinin gümrük giriş ve çıkışlarında ayrıcalık tanıyacak.

ESENLER'DEN 1 MİLYON TL
AKÇANSA Ambarlı Terminali'nde bulunan gemiye yükleme saat 16.30'da başlayacak. Yükleme işlemi nedeniyle düzenlenecek törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Serdar Çam katılacak. Esenler Belediyesi de, 100 bin kişinin katılımıyla yapmayı planladığı dünyanın en büyük iftar sofrası programını iptal etti. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "İftar için yapılacak harcamaları Somali'ye aktaracağız. Ramazan ayı sonuna kadar yapacağımız yardımlar 1 milyon lirayı bulacak" dedi. Kampanyaya Avea 200 bin lira bağışta bulunurken, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu da Somali'ye, 30 bin çuval un gönderecek. TAB Gıda da Somali'ye yardım seferberliğine 100 bin TL bağış ile katıldı.

KALBİ KOCAMAN
Küçük Muhammet aldığı harçlıklarından kumbaraya atarak biriktirdiği 120 lirayı, Türk Kızılayı'nın Afrika Yardım Kampanyası'na bağışladı. Küçük bağışçı Muhammet, "Afrika'daki çocukların açlık içinde yaşamaya çalıştığını görünce harçlıklarımı bağışlamaya karar verdim" diye konuştu. Kampanya kapsamında Düzce'den 11 TIR'a yüklenen 201 ton yardım malzemesi de dualarla yola çıktı.

Yorumlar
SON DAKİKA