12 Eylül 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul24°C
  • Bursa23°C
  • Antalya24°C
  • İzmir23°C

İMMÜNOTERAPİLER KANSER TEDAVİSİNDE UMUT VADEDİYOR

Denizi Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, immünoterapi uygulamaların kanser hastalıklarının tedavisinde umut vadettiğini belirtti.

İmmünoterapiler Kanser Tedavisinde Umut Vadediyor

11 Eylül 2024 Çarşamba 09:33

Denizi Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, immünoterapi uygulamaların kanser hastalıklarının tedavisinde umut vadettiğini belirtti.

Denizi Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Dr. Nail Özhan, immünoterapilerin kanser tedavisindeki öneminden bahsetti. Uzm. Dr. Nail Özhan "Son yıllarda, kanser tedavisinde geleneksel yöntemlerin yanı sıra immünoterapilerin önemi giderek artmaktadır. İmmünoterapiler, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser hücreleri ile savaşmayı amaçlayan yenilikçi bir tedavi yaklaşımıdır. Bu yöntemler, kanserin tedavisinde daha hedefli ve etkili bir alternatif sunarken, hastaların yaşam kalitesini artırma potansiyeline sahiptir. Araştırmalar, immünoterapilerin birçok kanser türünde önemli başarılar elde ettiğini göstermektedir" dedi.

"İmmünoterapilerin temel prensibi, vücudun doğal savunma mekanizmalarını harekete geçirmek ve kanser hücrelerini tanımasını sağlamaktır" diyen Uzm. Dr. Nail Özhan, "Özellikle, monoklonal antikorlar ve immün kontrol noktası inhibitörleri gibi tedavi yöntemleri, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine karşı daha etkili bir yanıt vermesine yardımcı olur. Bu sayede, kanser hücreleri daha kolay hedef alınarak yok edilebilir. Klinik denemelerde, bu terapilerin bazı hastalarda önemli remisyonlar sağladığı gözlemlenmiştir. Bununla birlikte, immünoterapilerin tüm kanser türleri üzerinde aynı etkiyi göstermediği unutulmamalıdır. Her hastanın durumu farklıdır ve tedavi süreci kişiye özel olarak planlanmalıdır. Araştırmacılar, hangi hastaların immünoterapilerden daha fazla fayda sağlayacağını belirlemek için genetik ve moleküler analizler üzerinde çalışmaktadır. Bu sayede, gelecekte daha etkili ve kişiselleştirilmiş tedavi seçenekleri sunulması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

İmmünoterapilerin kanser tedavisinde devrim niteliğinde bir adım olduğunu kaydeden Uzm. Dr. Nail Özhan, "Hem araştırma dünyasında hem de klinik uygulamalarda kazandığı başarılar, bu yöntemlerin gelecekte kanser tedavisinde önemli bir rol oynayacağını göstermektedir. Halkın bu konuda bilinçlenmesi ve tedavi seçeneklerini öğrenmesi, kanserle mücadelede önemli bir adım olacaktır. İmmünoterapilerin potansiyeli, kanser hastaları için umut ışığı olmaya devam ediyor " ifadeleriyle immünoterapinin önemini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA