09 Eylül 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa26°C
  • Antalya27°C
  • İzmir29°C

İLK YARDIM EĞİTİMİ HAYAT KURTARIR

Mersin Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğinden Uzman Dr. Nur Zafer Kırdağ, ilk yardım eğitiminin toplumsal bilinçlenme açısından kritik bir rol oynadığını...

İlk Yardım Eğitimi Hayat Kurtarır

09 Eylül 2024 Pazartesi 15:33

Mersin Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğinden Uzman Dr. Nur Zafer Kırdağ, ilk yardım eğitiminin toplumsal bilinçlenme açısından kritik bir rol oynadığını söyledi.

'Dünya İlk Yardım Günü" kapsamında Mersin Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğinden Uzman Dr. Nur Zafer Kırdağ, ilk yardımın önemine dikkat çekti. Dünya İlk Yardım Günü'nün amacının, toplumda ilk yardım farkındalığını artırmak ve hayat kurtarma becerilerinin yaygınlaştırılması olduğunu belirten Kırdağ, "İlk yardım eğitimi sadece bir tercih değil, aynı zamanda herkesin öğrenmesi gereken bir zorunluluktur. Kliniğimizde 112 acil hattı üzerinden gelen vakalarla, ayaktan başvuran hastalarımızın ilk müdahalelerini yapıyor ve onların yaşama tutunmaları için gereken en güncel ve profesyonel yardımı sağlıyoruz. İlk yardım, hayat kurtarma zincirinin ilk ve en kritik halkasıdır" dedi.

Dünyada her 5 saniyede bir kişinin kaza sonucu hayatını kaybettiğine vurgu yapan Kırdağ, "Her an, her yerde, herhangi bir sebeple birinin ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğini unutmamalıyız. İlk yardım hayat kurtarır. Bu yüzden toplumun her kesiminin ilk yardım konusunda bilinçlenmesi, acil durumlarda etkili müdahaleler yapabilmesi açısından hayati bir öneme sahip" diye konuştu.

Kırdağ, sözlerini şu uyarıyla tamamladı: "Unutmayın, doğru müdahale ile bir hayat kurtarabilirsiniz. Dünya İlk Yardım Günü'nde hepimiz ilk yardım becerilerimizi gözden geçirelim ve sevdiklerimizin, çevremizdekilerin hayatlarını kurtaracak adımlar atmayı öğrenelim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA