05 Kasım 2024
  • Ankara2°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa10°C
  • Antalya19°C
  • İzmir14°C

İLK DENEYSEL HEMATOLOJİ KONGRESİ BİLİM İNSANLARINI BİR ARAYA GETİRECEK

İlk kez 18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Deneysel Hematoloji Kongresi bilim insanlarını Kapadokya’da bir araya getirecek.

İlk deneysel hematoloji kongresi bilim insanlarını bir araya getirecek

14 Mart 2014 Cuma 11:32

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Deneysel Hematoloji Kongresi ile Türkiye’de desteklenmesi, bir disiplin altında yürütülmesinde yarar görülen deneysel ve klinik araştırmalar, faz ve gözlem çalışmaları, karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri tartışılacak. 18-20 Nisan 2014 tarihinde, Kapadokya'da yapılacak olan kongrede Hematoloji, Onkoloji, Genetik, Biyoloji ve diğer temel bilimler alanında faaliyet gösteren bilim insanlarının araştırmalarının sunulması hedefleniyor. Kongrede EBMT 2014 kongre başlıkları da sunulacak.

HASTALIK NEDENİ DE ARAŞTIRILIYOR

Hematolojide deneysel çalışmaların genelde klinik öncesi ve klinik olmak üzere 2 ana kısımdan oluştuğunu ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve 1. Deneysel Hematoloji Kongresi Genel Sekreteri Prof. Dr. Güray Saydam, “Klinik öncesi dönem 10 yıl ya da daha da fazla sürebilirken, klinik dönem daha kısa sürüyor. Deneysel araştırmalar daha çok ilaç geliştirme üzerine olmakla birlikte, bazen hastalıkların nedenlerinin bulunmasını da hedefledikleri için çok önemli. Klinik öncesi dönem çalışmaları ve klinik çalışmaları genelde farklı ekipler tarafından yapılıp, sunuluyor” diye konuştu.

HASTALARA ERKEN DÖNEMDE BİLGİx

18-20 Nisan 2014 tarihinde Kapadokya’da düzenlenecek olan 1. Deneysel Hematoloji Kongresi ile farklı ekiplerin bir araya gelerek, proje oluşturup tartışması için iyi bir zemin oluşturacağını söyleyen Prof. Dr. Saydam, “Zira ülkemizde de artık klinik öncesi dönem çalışmalarını yapacak kapasitede ve sayıda AR-GE merkezi ve bilim adamı mevcut. Hematoloji, tıbbın en hızlı büyüyen alanı olarak bu konuda çalışan ekipleri bir araya getirmede öncülük edecek. İlaçları geliştiren ve kullanan ekipler bir araya geleceği için, hastaların gelecek yakın yıllarda kullanması mümkün ilaçlar hakkında bilgi paylaşımı olacak ve hastaları erken dönemde bilgilendirmek mümkün hale gelecek” dedi.

 

NİHAL IŞIK

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA