23 Aralık 2024
  • Ankara7°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa13°C
  • Antalya14°C
  • İzmir15°C

İLGİ GÖRMEYEN ÇOCUĞUN BEYNİ KÜÇÜK KALIYOR

Teksas'ta yapılan araştırma, ailesinden ilgi görmeyen çocukların beyin gelişimini tamamlayamadığını ortaya koydu. Çalışma ekibinin başında bulunan Profesör Bruce D. Perry, yetişme tarzının zihin gelişimi için kilit önemde olduğunu söyledi.

İlgi görmeyen çocuğun beyni küçük kalıyor

21 Kasım 2018 Çarşamba 10:16

Ebeveynlerinden ilgi gören ve görmeyen 3 yaşındaki iki deneğin tomografisinde ciddi farklar meydana geldiğini belirtip "İlgi görmeyen çocukların beyni daha küçük kalıyor" dedi.

ABD'de yapılan bir araştırma, ailesinden ilgi görmeyen çocukların beyinlerinin diğerlerine oranla daha küçük olduğunu ve gelişimini tamamlayamadığını ortaya koydu.

Teksas'taki Çocuk Hastanesi'nde Psikiyatri Bölümü'nde görevli Profesör Bruce D. Perry, ilgiyle büyüyen bir çocuk ile ilgisiz büyüyen bir çocuğun beyin gelişimi arasındaki farkı gözler önüne serdi.

Perry, yayımladığı makalede çocukların yetişme tarzının beyin gelişimi için kilit rolde olduğunu belirtti. Bunu kanıtlamak için de ailesinin ilgisiyle büyüyen bir çocukla ilgisiz büyüyen 3 yaşındaki iki çocuğun beyin hareketlerini ve gelişimini gösteren tomografi sonuçlarını kullandı. Perry "Fotoğraflarda da görüldüğü gibi sol taraftaki beyin taraması, ailesinin ilgisiyle yetişen ortalama bir çocuk beyni. Öte yandan sağ tarafta ailesiyle zaman geçirmeyen ve ailesinin ilgisini görmeyen bir çocuğun beyninin taraması var. Bu çocuğun şiddet görmüş olabileceğini de tahmin ediyoruz. Bu taramalar sonucunda, sağ taraftaki çocuğun beyni yaşıtına göre daha küçük" dedi.

Perry şöyle devam etti: "Sağ taraftaki çocuğun beyninin yeteri kadar gelişmemesi gelecekte hastalıkların da habercisi. Bu durum genelde Alzheimer hastası olan yaşlı bireylerde görülür. Bu çocuğun hafıza sorunu yaşaması çok olası. Öte yandan bu çocuğun bağlanma sorunları ve sosyal olarak izole bir hayat sürmesi oldukça mümkün" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA