30 Haziran 2024
  • Ankara30°C
  • İstanbul28°C
  • Bursa28°C
  • Antalya35°C
  • İzmir34°C

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. SARIKAYA: “İYOTLU TUZ KULLANALIM, KENDİMİZİN, AİLEMİZİN VE TOPLUMUN SAĞLIĞINA SAHİP ÇIKALIM”

İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyotlu...

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “İyotlu Tuz Kullanalım, Kendimizin, Ailemizin Ve Toplumun Sağlığına Sahip Çıkalım”

02 Haziran 2024 Pazar 13:43

İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyotlu tuz kullanalım, kendimizin, ailemizin ve toplumun sağlığına sahip çıkalım" dedi.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası" çerçevesinde açıklamalarda bulundu. İyotlu tuzun önemine değinen Dr. Sarıkaya, Tüketilen besinlerden yeterli iyot alınmadığı için dışardan iyot alınması gerekmekte olup bunun da en uygun, en ucuz ve en kolay yöntemi iyotlu tuz kullanılması olduğunu söyledi.

İyotlu tuzun önemine değinen Dr. Sarıkaya, "Dünyada ki önlenebilir zihinsel geriliğin başlıca nedeni olan iyot, insan vücudunda çok az miktarda bulunan normal büyüme ve gelişme için gerekli olan bir eser elementtir. Vücudumuza besinler, su ve deniz ürünleri tüketimi ile alınır. Ancak besinlerde ve o besinlerle beslenen hayvanların etlerinde de yeterli iyot bulunmamaktadır. Tükettiğimiz besinlerden yeterli iyodu alamadığımız için dışardan iyot alınması gerekmekte olup bunun da en uygun, en ucuz ve en kolay yöntemi iyotlu tuz kullanılmasıdır. Bir kişinin günlük olarak kullandığı tuz miktarı 5 gramı geçmemeli ve iyotlu tuz kullanılmalıdır. Unutmayalım ki bazı hastalıkları önlemek elimiz de, iyotlu tuz kullanalım kendimizin, ailemizin ve toplumun sağlığına sahip çıkalım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA