22 Temmuz 2024
  • Ankara35°C
  • İstanbul34°C
  • Bursa37°C
  • Antalya34°C
  • İzmir34°C

İDİL’DE "ŞAP" HASTALIĞI NEDENİYLE HER YER DEZENFEKTE EDİLDİ

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İdil'in Yüksekköy köyünde şap hastalığının ortaya çıkmasının ardından alınan önlemlerle birlikte dezenfekte...

İdil’de "Şap" Hastalığı Nedeniyle Her Yer Dezenfekte Edildi

22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:43

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İdil'in Yüksekköy köyünde şap hastalığının ortaya çıkmasının ardından alınan önlemlerle birlikte dezenfekte edildi.

İdil ilçesinde geçtiğimiz günlerde hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmişti. Hastalığın tespit edilmesi üzerine Yüksekköy köyünde karantina uygulaması başlatılmıştı. Bu süreçte köyde bulunan her alan detaylı bir şekilde dezenfekte edildi. Ayrıca, köy sakinlerinin sağlığı için gerekli taramalar yapıldı ve sağlık durumları titizlikle takip edildi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise köy muhtarlarıyla bir araya gelerek şap hastalığı hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi. Bu toplantılarda hastalığın belirtileri, yayılma şekilleri ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde aktaran yetkililer, köy muhtarlarından aldıkları bilgiler doğrultusunda köy halkını bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almaları konusunda teşvik edildi.

Cizre ve İdil ilçelerinde de benzer şekilde İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldız'ın katılımıyla sağlık personeli, köy muhtarlarına yönelik Şap Hastalığı ile ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA