22 Aralık 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul6°C
  • Bursa5°C
  • Antalya13°C
  • İzmir10°C

HORLAMA VE UYKU APNESİ RAHATSIZLIĞINDA LAZER TEDAVİSİ ETKİSİ

Lazer tedavisi ile artık uyku problemine son verebilirsiniz. Uyku problemleri arasında yer alan horlama ve uyku apnesi rahatsızlığından lazer tedavisi ile kurtulabilirsiniz.

Horlama ve uyku apnesi rahatsızlığında lazer tedavisi etkisi

12 Ocak 2017 Perşembe 17:56

Sağlıklı bir hayat sürdürmek için vücudun kendini dinlenmeye bıraktığı bir zamandır uyku. İnsanlar yeni güne başlarken yenilenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için iyi bir uykuya ihtiyaç duyarlar. İşte bu uyku sırasında horlama ve uyku apnesi problemleri etkisini göstermektedir. İnsanların yaşam kalitelerini etkileyen bu rahatsızlıklar ayrıca insanların daha çok sinirli bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Ciddi derecede önem verilmesi gereken uyku apnesi rahatsızlığı hemen tedavi edilmediğinde ileride daha büyük hastalık riski taşımaktadır. Ülkemizde gelişen teknolojiyle birlikte son dönemde lazer tedavisi yöntemi kullanılarak horlama ve uyku apnesi sorunları çözüme kavuşturulmaktadır.

Hasta bu rahatsızlığını kabul etmeli

Hasta, horlama ve uyku apnesi tedavisine başlamadan önce rahatsızlığını kabul etmelidir. Uyku bozukluğu sebebiyle kişi yaşadıklarını fark etmez ve problem olmadığını düşünerek doktora başvurmayı reddeder. Zaten doktor desteğine başvuranlar eşleri veya arkadaşları tarafından tedaviye ikna edilen kişilerdir.

Uyku Apnesi Ciddi Hastalıkları Tetikler

Ülkemizde ortalama olarak yetişkin bireylerin %30’unda horlama problemi görülmektedir. Fakat her horlamanın sonucunda uyku apnesi probleminin olduğu söylenemez. Horlama problemi yaşayan kişiler gene olarak uyku esnasında nefes durma sorunu ile karşılaşırlar. Nefes durması ile 10 saniye kadar soluksuz kalan kişilerde artık uyku apnesi probleminden şüphe duyulabilir. Uyuma düzeninin bozan uyku apnesi sendromu aynı zamanda kalp büyümesi ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarında meydana gelmesinde aktif rol oynayabilmektedir.

Son Dönemde Popülerleşen Lazer Tedavisi

Uyku esnasında küçük dil ve yumuşak damağın oluşturmuş olduğu dokular nefes alıp verme sırasında gevşer ve üst üste gelebilir. Bu sebeple dokular da titreşim yaşanır ve horlamaya dönüşmesine yol açmaktadır. Yani geniz etleri ilk olarak horlamayı sonra da uyku apnesi rahatsızlığı tetiklemektedir. Geçmiş yıllarda bu tedavilerde cerrahi operasyonlara başvurulmaktaydı. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte ağrısız ve güvenli bir şekilde uygulanan lazer tedavisi artık daha popüler hale gelmeye başladı. Lazer tekniği ile kas dokusu büzüştürülür ve problemler sonuca kavuşturulur. Çalışmalar ilk olarak hayvanlar üzerinde denenirken artık günümüzde insanların tedavisinde kullanılmaya başlandı. Lazer tedavisi uygulanmaya başlandıktan sonra %60 oranında bir iyileşme sağlanmıştır. Bilinmesi gereken bir konu ise, lazerin hamile olan kadınlarda kesinlikle uygulanması yasaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.umutakyol.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
SON DAKİKA