22 Temmuz 2024
  • Ankara35°C
  • İstanbul34°C
  • Bursa36°C
  • Antalya37°C
  • İzmir40°C

HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN KÖKLERİNİ TANITAN TARİHİ KOLEKSİYON

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinde sergilenen "Hemşirelik Tarihi Koleksiyonu" ile hemşirelik mesleğinin tarihine ışık tutuluyor.

Hemşirelik Mesleğinin Köklerini Tanıtan Tarihi Koleksiyon

22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:03

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinde sergilenen "Hemşirelik Tarihi Koleksiyonu" ile hemşirelik mesleğinin tarihine ışık tutuluyor.

Koleksiyon ile ilgili bilgi veren EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, "Ülkemizde ilk defa hemşirelik tarihi koleksiyonu "Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Tarihi Koleksiyonu" adı ile Ege Üniversitesi Senatosu onaylı ile fakültemizde açılmıştır. Hemşirelik Tarihi Koleksiyonunda, "Ders Araç-Gereçleri, 1955-2000'li Yıllar', "Bakım Araç- Gereçleri, 1955-2000'li Yıllar" , "Hemşire Üniformaları,1854-2000'li Yıllar" olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Fakülte olarak Prof. Dr. İsmet Eşer başkanlığında hemşirelik tarihi çalışma grubuyla beraber 1955 yılından günümüze; kullandığımız ders araç gereçlerini, tıbbı malzemelerimizi ve dünyada kullanılan bazı hemşirelik üniformalarını içeren "Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Tarihi" koleksiyonunu oluşturduk. Koleksiyonumuzda 21 hemşire üniforması, 24 adet ders araç-gereci,72 adet tedavi ve bakım araç-gereci sergilenmektedir. Ayrıca Üniversitemizin ilk mezunu Hemşirelik Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İnci Erefe tarafından yapılmış olan "Florence Nightingale Büstü" de koleksiyon alanında yer bulmuştur" dedi.

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'den sonra Avrupa'da ilk lisans eğitiminin Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde verildiğini ve bu nedenle Avrupalı hemşirelerin de koleksiyonlarını ziyaret ettiğini dile getiren Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, sağlık turizmi kapsamında uluslararası meslektaşlarının da fakülteyle iletişime geçtiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA