23 Temmuz 2024
  • Ankara36°C
  • İstanbul34°C
  • Bursa35°C
  • Antalya32°C
  • İzmir36°C

HAMİLELERE SICAK HAVADA ’SU TÜKETİN’ ÖNERİSİ

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bayezit Ersoy, aşırı sıcaklarda hamilelerin günde en az 8-10 bardak su tüketmesi gerektiğini söyledi.

Hamilelere Sıcak Havada ’Su Tüketin’ Önerisi

23 Temmuz 2024 Salı 13:53

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bayezit Ersoy, aşırı sıcaklarda hamilelerin günde en az 8-10 bardak su tüketmesi gerektiğini söyledi.

Artan sıcaklıklar günlük yaşamı zorlaştırırken, sıcak havalar gebeler için özellikle dikkat edilmesi gereken ekstra hususları da beraberinde getiriyor. Gebeler bir takım önlemler alarak yaz mevsimini daha sağlıklı ve keyifli bir şekilde geçirebilirler. Mersin Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bayezit Ersoy, yaz aylarında anne adaylarının gebeliklerini sağlıklı geçirebilmeleri için önerilerde bulundu.

"Günde en az 8-10 bardak su içmek çok önemlidir"

Yaz aylarında sıcaklıkların artması ve terlemenin de etkisiyle vücutta su kaybının arttığını ifade eden Ersoy, "Yaz aylarında gebelik, hem anne adayı hem de bebeği için özel bir dikkat gerektirir. Sıcak havalar, gebelerin sıvı kaybını artırabilir. Bu yüzden günde en az 8-10 bardak su içmek çok önemlidir. Ayrıca, güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak için geniş şapka ve güneş kremi kullanılması önerilir" dedi.

"Seyahatler, gebeliğin 32. haftasından önce yapılmalıdır"

Hafif, pamuklu kıyafetler giyerek vücut ısısını düzenlenebileceğini belirten Ersoy, "Düzenli ve dengeli beslenme, yazın taze meyve ve sebzeleri tercih ederek sağlanabilir. Tuz yerine soda tercih edilmelidir. Yüzme, yazın serin kalmanın ve hafif egzersiz yapmanın mükemmel bir yoludur. Uzun yürüyüşlerde varis çorabı kullanılmalıdır. Ancak, aşırı sıcaklarda dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edilmelidir.

Ayrıca seyahatler, gebeliğin 32. haftasından önce yapılmalıdır. Solunum yolu enfeksiyonu ve astımı olan anne adayları klima kullanımında dikkatli olmalıdır. Sağlıklı bir yaz gebeliği geçirmek için düzenli doktor kontrolleri de ihmal edilmemelidir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA