14 Ağustos 2024
  • Ankara30°C
  • İstanbul26°C
  • Bursa27°C
  • Antalya28°C
  • İzmir31°C

GAZZE'DE AÇLIK VE TEDAVİ EKSİKLİĞİ NEDENİYLE BİR ÇOCUK DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuşatması ve saldırılarının neden olduğu açlık ve tedavi eksikliğinden dolayı 4 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirdi.

Gazze'de açlık ve tedavi eksikliği nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

14 Ağustos 2024 Çarşamba 16:13

Lina'nın amcası Ali Şeyh Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve tedavi yetersizliği sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Halil, yeğeninin trajik ölümüne yol açan koşullara dair "Çocuk, en temel yaşam gereksinimlerinden yoksun bir çadırda, yüksek sıcaklıklar altında ve uygun hijyen koşulları olmadan yaşıyordu." dedi.

Yeğeni Lina'nın meyve, vitaminler ve ilaçlar gibi özel gıdalara ihtiyaç duyduğunu ancak devam eden saldırılar nedeniyle bunların hiçbirine ulaşılamadığını belirtti.

Filistinli amca, "Savaş öncesinde sağlığı iyiydi ve ihtiyacı olan her şey mevcuttu ancak savaş sırasında sağlık durumuna uygun hiçbir gıda temin edilemedi." diye konuştu.

Lina'nın ölümüyle Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı aralarında çocukların da bulunduğu 37 kişiye yükseldi.

İsrail'in uluslararası yasaları ihlal eden kısıtlamaları ve saldırıları sonucu Gazze'nin özellikle kuzey bölgelerindeki Filistinliler, ciddi gıda, su ve ilaç kıtlığı yaşıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 965 Filistinli öldü, 92 bin 294 kişi yaralandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA