23 Aralık 2024
  • Ankara1°C
  • İstanbul7°C
  • Bursa4°C
  • Antalya11°C
  • İzmir9°C

EN İYİ PROBİYOTİK

Her şeyde olduğu gibi probiyotik konusunda da her zaman en iyiyi kullanmak hedeflenir. Peki en iyi probiyotik hangisidir?

En İyi Probiyotik

21 Kasım 2020 Cumartesi 15:45

 

Probiyotiklerin türleri vardır, bu türleri yazının devamında detaylıca açıklayacağız. Satın alacağınız probiyotik hangi tür probiyotikleri içeriyor diye incelemenizde fayda var.

Probiyotik ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, çeşitli sindirim sistemi sorunlarınıza çare bulabilir, sindirim sisteminizi rayına oturtabilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı bir yaşam sürme keyfine erişmiş olursunuz. En iyi probiyotik konu olduğunda Probest içerik ve performans bakımından öne çıkıyor. Ancak araştırmaları bununla sınırlandırmanıza gerek yok çünkü her probiyotik içerisinde farklı probiyotik türlerini barındırabilir, bazı probiyotik türleri antioksidan etkisi sağlarken bazıları vajinal bakterilere karşı fayda sağlayabilir.

Sağlığımıza dikkat etmemiz, hastalıktan içinde bulunduğumuz süreç itibariyle ekstra korunmamız gereken bugünlerde probiyotik kullanımı önemli bir yer kaplıyor denilebilir. Probiyotik kullanımını internet araştırmasıyla sınırlandırmak yerine doktorunuza da danışırsanız en doğru yolu izlemiş olursunuz. Vücudunuzda zaten yeterli miktarda probiyotik bulunuyor olabilir, belki de probiyotik ihtiyacınız yoktur.

Probiyotik kullanımı da çeşitli etkenlere bağlı olarak gerekli ya da gereksiz olabilir. Şimdi gelin sizinle probiyotik türleri ile ilgili bilgileri paylaşalım.

Probiyotik Türleri

En yaygın probiyotik türleri iki ana türün alt türleridir.

Bifidobakteriler: Bu probiyotik bakteri türü genellikle yiyeceklerde ve probiyotik takviyelerinde bulunur. Faydaları arasında; bağışıklık sistemini desteklemek, bağırsakta zararlı bakterilerin büyümesini sınırlamak sayılabilir.

Lactobacillus: Bu probiyotik bakteri türü laktaz yani laktozu parçalayan enzimi üretir. Bu bakteriler ayrıca laktik asit üretir. Laktik asit, kötü bakteri popülasyonunun kontrolüne yardımcı olur.

Bifidobacterium breve: Bu tür, sindirim sisteminizde ve vajinada yaşar. Her iki yerde de enfeksiyona neden olan bakterilerle savaşır. Vücudunuzun besinleri emmesine yardımcı olur.

Bifidobacterium longum: Karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olur ve ayrıca bir antioksidan olabilir.  

Lactobacillus Reuteri: Bu tür ise bağırsakta ve ağızda bulunur. Ayrıca sindirim sistemine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Lactobacillus Acidophilus: İnce bağırsakta ve vajinada bulunur. Sindirime yardımcı olur ve vajinal bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir.

Yorumlar
SON DAKİKA