07 Ocak 2025
  • Ankara2°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa10°C
  • Antalya12°C
  • İzmir15°C

ECZACILARIMIZIN DİKKATİNE

Eczacılarımızın İlaç Takip Sistemine bildirdikleri reçetelerin görüntülenmesini sağlayan bir web uygulaması geliştirilmiştir.

Eczacılarımızın Dikkatine

10 Haziran 2010 Perşembe 12:03

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazı şöyle;

Eczacılarımızın İlaç Takip Sistemine bildirdikleri reçetelerin görüntülenmesini sağlayan bir web uygulaması geliştirilmiştir.
adresinden ulaşılabilecek bu uygulama ile eczacılarımız gün bazında yaptıkları satış bildirimlerini listeleyebilecek ve eczane yazılımından iptal edemedikleri satış bildirimlerini bu ekran aracılığı ile iptal edebileceklerdir. Ayrıca bu uygulamada eczacılarımızın karşılaştıkları sıkıntıları yardım masamıza iletebilecekleri bir arabirim de mevcuttur.
 
Uygulamanın Kullanımı Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar
 
  • Uygulamaya girerken İlaç Takip Sistemi için belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre kullanılır.
  • Reçeteler günlük olarak listelenir. Liste tarihi reçetenin tarihi yada provizyon sistemindeki tarih değil, İTS’ ye satış bildiriminin yapıldığı tarihtir.
  • Reçete listeleme ekranındaki alanlar ve anlamları aşağıdaki gibidir.
BildirimID    : Satış Bildirimi sonunda İTS nin o bildirim için verdiği tekil numaradır.
ReçeteNo        : A) Provizyon Sistemi olan kurumlar için (örn. Medula) Provizyon numarasına karşılık gelir. Burada gördüğünüz numara, Provizyon sisteminin ekranında nasıl görüyorsanız o şekilde olmak zorundadır. Eğer farklı ise (örneğin başında sıfır bulunması)  muhtemelen Sonlandırma işlemini yapamayacaksınızdır. B) Provizyon Sistemi olmayan Kurumlar için Reçete Numarası Eczane yazılımınızın sisteme bildirdiği numaradır. C) Elden satışlar için ise İTS tarafından otomatik olarak verilen bir numaradır.
EczaneID        : SGK ve Yeşil Kart için Eczanenin kullandığı SGK Sicil numarasıdır. Diğer geri ödeme kurumları için Eczanenin GLN numarası olmak zorundadır. Bu numaranın farklı olması sonlandırma işleminin yapılamama nedenidir.
BelgeNo         : Eczane yazılımı tarafından gönderilen bir numaradır. Kullanımı eczacıya özeldir. Sistem için bir anlam ifade etmez. Boş olabilir.
Belge Tarihi     : Eczane yazılımı tarafından gönderilen bir tarihtir. Kullanımı eczacıya özeldir. Sistem için bir anlam ifade etmez. Boş olabilir.
Hasta         : Hastaya ait TC Kimlik Numarasıdır. Medula üzerinden yapılan bildirimlerde bu alan şimdilik boş gelmektedir.
Doktor         : Doktora ait TC Kimlik ya da Sicil Numarası Bilgisidir. Boş olabilir.
Geri Ödeme Kurumu : Reçetenin Satıldığı Geri Ödeme Kurumudur. Eczane yazılımında yapılmış yanlış GLN tanımlamaları nedeniyle farklı geri ödeme kurumuna satış bildirimi yapılmış olabilir. Bu yüzden reçetenizi olması gereken geri ödeme kurumunda göremiyorsanız diğer geri ödeme kurumları listelerine de göz atmanızda fayda vardır. Bu alanda Çarpı veya Onay işareti de bulunur. Çarpı işareti reçetenin geri ödeme kurumu tarafından sorgulanmadığını, onay işareti ise sorgulandığını belirtir. Geri ödeme kurumu tarafından sorgulanmış reçetelere Satış İptal Bildirimi yapılamaz.
 
  • Reçete Listelerinde BildirimID üzerine tıklandığında reçeteye ait detay bilgiler ve sistemde onay almış ürünler görüntülenir.
  • Reçete Geri Ödeme Kurumu tarafından sorgulanmamışsa “Reçete Detayı Görüntüleme” ekranında “Satışı İptal Et” düğmesi görünür. Bu düğme aracılığı ile satış iptal bildirimi yapılabilir.
  • 07 Haziran 2010 tarihinden itibaren medula üzerinden girilen Yeşil Kart Reçeteleri Sosyal Güvenlik Kurumu altında görünmektedir.
  • 17 Mayıs 2010’dan itibaren Medula ile İTS offline olarak çalıştığı için Eczacılarımızın SGK reçeteleri sistemde görünmemektedir. Bu reçeteler 15 Haziran 2010’dan sonra İlaç Takip Sistemine aktarılacaktır.
  • 05 Haziran 2010 tarihinden itibaren online olarak çalışan 300 adet test eczanesinin bu tarihten sonraki reçeteleri İlaç Takip Sisteminden görüntülenebilmektedir.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA