28 Kasım 2024
  • Ankara4°C
  • İstanbul8°C
  • Bursa7°C
  • Antalya12°C
  • İzmir10°C

ECZACILAR, İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ'NDE İYİLEŞTİRME İSTİYOR

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, 01 Temmuz 2008 tarihinde yapılacak olan ilaç alım protokolünde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sorumluluğunu yerine getirememesinin bedelini eczacıya ödetmek istediğini söyledi.

Eczacılar, ilaç alım protokolü'nde iyileştirme istiyor

25 Haziran 2008 16:40

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, 01 Temmuz 2008 tarihinde yapılacak olan ilaç alım protokolünde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sorumluluğunu yerine getirememesinin bedelini eczacıya ödetmek istediğini söyledi.

Demirci, düzenlediği basın toplantısında, SGK ile Türk Eczacılar Birliği arasında gerçekleştirilecek olan görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Demirci, ''Vatandaşlarımızın yüzde 90'ının eczanelerden hangi şartlarda ilaç alacakları 01 Temmuz 2008 tarihinde yapılacak olan protokol ile yeniden belirlenecek. 2005 yılından itibaren yapılan protokollerle ilaç hizmetinin eczaneler tarafından tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde verilmesi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yaptık. 24 bin eczacı adına, 8 bin 500 eczanenin kapanma noktasına geldiği ve bu sayının giderek arttığı bu ortamda bundan böyle vereceğimiz her hangi bir ödün kalmamıştır. Bazı konuların bu protokolde yer alması bizim açımızdan kabul edilemez'' dedi.

Her geçen gün eczanelerin zarar ettiğini savunan Demirci, ''Kurum iskontosu kesinlikle protokolde yer almamalıdır. Bizler eczacıyı potansiyel suçlu olarak gösteren cezai hükümlerin ağırlıklı olarak bulunduğu bir protokolü mesleki saygınlığımızı zedeleyici bir unsur olarak değerlendiriyor ve eczacıya yönelik böylesi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Ayrıca ilaç firması ve SGK arasındaki maddi ilişkinin bedelini eczacılar ödemekte, son 3 yıldır kamu kurum iskontolarının perakende satış fiyatı üzerinden yapılması nedeniyle, eczacılar yüzde 3'lere varan haksız bir ekonomik kayba uğramaktadır. Bunun yanı sıra hem kamuyu koruyan hem de eczaneler arasında adil dağıtımı gerçekleştiren mevcut reçete dağıtım sistemlerinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir'' diye konuştu.

Demirci, ''Bizler 24 bin eczacı ve 51 eczacı odası olarak, bu taleplerle görüşme masasında olan meslek örgütümüzün her zaman arkasındayız. Bizler finansörlük, mutemetlik veya memurluk yapmak değil, çağdaş eczacılık yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar
SON DAKİKA