25 Kasım 2024
  • Ankara-2°C
  • İstanbul3°C
  • Bursa0°C
  • Antalya5°C
  • İzmir5°C

ECZA DEPOSU SAHİBİ ÖĞRETİM ÜYESİNE SUÇLAMA

Adana, Erzurum, Hatay, Adıyaman, Kars gibi bir çok ilde bulunan 150'ye yakın eczane 'dolandırıcılık' suçlamasında bulundu.

Ecza deposu sahibi öğretim üyesine suçlama

09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:56

İddiaya göre mal aldıkları ecza deposu kendilerinden 100 milyon liraya yakın çek ve senet topladı; piyasaya verdi. Piyasaya sürülen çek ve senetler birer birer icraya konuldu. Suçlanan ecza deposunun sahiplerinden E.T. ise aynı zamanda Erzurum'da öğretim üyeliği yaptığı belirlendi.

Merkezi Erzurum'da bulunan Buğra Ecza Deposu ile, çok sayıda müşterisi eczane karşı karşıya gelmiş durumda. huriyet.com.tr'nin ulaştığı çok sayıda eczacı benzer iddiaları gündeme getirdi. Edinilen bilgilere göre ağırlıklı bir bölümü Doğu-Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de bulunan eczaneler mal aldıkları Buğra Ecza Deposu'na milyonlarca liralık sıralı çek ve senet verdi. Anlaşmaya göre eczane verdiği sıralı ve çeklere karşılık her ay ihtiyacı olan ürünleri temin edebilecekti. Taraflar arasındaki ticaret uzun bir süre sorunsuz devam etti. Ancak özellikle geçtiğimiz Aralık ayından itibaren sorunlar yaşanmaya başladı. Anılan ay, şirketin merkezi Erzurum'dan Ordu'ya taşınarak oradaki asliye ticaret mahkemesine iflas erteleme başvurusu yapıldı.

ÇEKLER PİYASAYA VERİLDİ

Şirket, mahkemeden tedbir kararı alırken, çok sayıda eczacı da, şirket sahiplerine ulaşmaya çalıştı. Eczacılar, kendilerinden alınan çek ve senetlerin iadesini istedi. Ancak, sürekli oyalandıklarını iddia eden eczacılar özellikle mart ayından itibaren sorunların çoğalmaya başladığını ifade etti. Bir çok eczane, kendilerine ait çeklerin bankalara ve üçüncü kişilere verildiğinden habersiz gelen icra takipleri ile şoke oldu. Eczacılardan bir bölümü, yüklü borç altına girdiklerini ifade ederken, söz konusu ecza deposu sahiplerinin eski bir bakanın yakını olarak bildiklerini ifade etti. Eczacıların yanı sıra sektörün en büyük 4-5 ecza deposunun da söz konusu şirketten alacaklı olduğu anlaşıldı.

EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM

Bingöl'de eczanesi bulunan Zeki Erdil, yaşadığı sıkıntıya ilişkin "Eve ekmek götürecek para bulamıyorum. Emekli maaşım bile hacizli. Her taraftan haciz kararları geliyor. Yakınlarıma borçlandım. 1.7 milyon liraya yakın bir riskim var. Mal almak üzere verdiğim çek ve senetler üçüncü kişilere verilmiş. Geçenlerde Konya'dan bir firma hacze geldi. Şirket sahiplerine ulaşmakta da zorlanıyoruz. Sürekli de oyalandık bu zamana kadar" dedi.

İCRALARLA BOĞUŞUYORUZ

Adana'da eczacılık yapan Aysel Kılıç ise 450 bin liralık zararı olduğunu ifade ederek benzer ifadelerde bulundu. Eczacı Gültekin Gündüz de 350 bin liraya yakın zararı olduğunu, bu sorun nedeni ile iş yapamaz duruma geldiklerin, icralarla boğuştuğunu ifade ederek, şirket sahiplerinin kendilerini uzun süre oyaladıklarını iddia etti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YOK

Şirket sahiplerinden Yrd. Doç. Dr. E.T.'ın Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı ve yılın işadamı olarak ödül aldığı anlaşıldı. Şirket sahiplerine ulaşılmazken, Buğra Ecza Deposu'nun avukatı ise konu ile ilgili açıklama yapmayacaklarını ifade etti.

Dinçer Gökçe

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA