09 Eylül 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul21°C
  • Bursa17°C
  • Antalya24°C
  • İzmir23°C

DÜNYAYA ÖRNEK İLAÇ ÜRETİM TESİSİ

Üretim tesislerinde katı, yarı-katı ve likit formlarda üretim yapıldığını belirten Abdi İbrahim (Teknik) Genel Müdürü Tevfik Bilge, “Modern ve çevre dostu teknolojiler kullanıyoruz” dedi.

Dünyaya örnek ilaç üretim tesisi

27 Ekim 2011 Perşembe 10:21

Tür­ki­ye­’nin bir­çok sek­tör­de atak yap­tı­ğı son yıl­lar­da ilaç sek­tö­rün­de de Türkiye’yi dünya ça­pın­da tem­sil eden ilaç fir­ma­la­rı dik­kat çe­ki­yor. Esen­yur­t’­ta 87 bin metrekare alana ku­ru­lu te­sis­le­rin­de yıl­lık 352 mil­yon ku­tu ka­pa­si­te­siy­le üre­tim ya­pan Ab­di İbrahim Üre­tim Te­sis­le­ri, dün­ya­nın en son üre­tim tek­no­lo­ji­le­rin­den ya­rar­la­nı­la­rak 100 mil­yon do­lar ya­tı­rım­la ha­ya­ta ge­çi­ril­di. Ka­tı, ya­rı-ka­tı ve li­kit form­lar­da üre­tim ya­pı­lan Ab­di İb­ra­him Üre­tim Te­sis­le­ri­’n­de, tüm üre­tim sü­reç­le­ri­nin ala­nın­da uz­man bir kad­ro ta­ra­fın­dan yü­rü­tül­dü­ğü­nü söy­le­yen Ab­di İb­ra­him (Teknik) Ge­nel Mü­dü­rü Tev­fik Bil­ge, “Ü­re­tim te­si­si­miz­de mo­dern ve çev­re dos­tu tek­no­lo­ji­ler kul­la­nı­yo­ru­z” de­di.

AB standartlarında kalite sistemi

2004 yı­lın­dan bu ya­na Av­ru­pa Sağ­lık Oto­ri­te­le­ri ta­ra­fın­dan onay­la­nan Ab­di İb­ra­him Üre­tim Te­sis­le­ri­’n­de kul­la­nı­lan tüm üre­tim ekip­man­la­rı­nın Cur­rent Glo­bal Ma­nu­fac­tu­ring Prac­ti­ces (cGMP) ve Cur­rent Glo­bal La­bo­ra­tory Prac­ti­ces (cGLP) ge­rek­li­lik­le­ri­ni kar­şı­la­dı­ğı­nı be­lir­ten Bil­ge, “Te­sis­ler­de, Tür­ki­ye ve Av­ru­pa Bir­li­ği GMP stan­dart­la­rı­na uy­gun, tüm pay­daş­la­rın ka­tı­lı­mı­nı sağ­la­yan ve sü­rek­li ge­liş­ti­ri­len bir ka­li­te gü­ven­ce sis­te­mi kul­la­nı­lı­yor. Hiz­met ver­di­ği sek­tö­re, in­san­lı­ğa ve dün­ya­ya kar­şı so­rum­lu­lu­ğu­nun bi­lin­cin­de olan Ab­di İb­ra­him, ge­le­cek­te ya­ra­ta­bi­le­ce­ği fay­da­nın da­ha da yük­sek ol­ma­sı için üre­tim sü­reç­le­rin­de çev­re­nin ko­run­ma­sı ve ener­ji kay­nak­la­rı­nın ve­rim­li kul­la­nı­mı için yo­ğun ça­ba sarf edi­yo­r” de­di.

Ab­di İb­ra­hi­m’­in, 2005 yı­lın­da Çev­re Ko­ru­ma ve Am­ba­laj Atık­la­rı De­ğer­len­dir­me Vak­fı (ÇEV­KO) ile bir an­laş­ma im­za­la­ya­rak ürün am­ba­laj­la­rın­da ‘ye­şil nok­ta­’ kul­lan­ma hak­kı el­de et­ti­ği­ni söy­le­yen Bil­ge, Av­ru­pa ve AB­D’­de yay­gın bi­çim­de kul­la­nı­lan bu uy­gu­la­may­la bir­lik­te Ab­di İb­ra­hi­m’­in, ge­ri dö­nü­şüm yü­küm­lü­lük­le­ri­ni ÇEV­KO de­ne­ti­min­de et­kin bir bi­çim­de ger­çek­leş­tir­me­ye baş­la­dı­ğı­nı ifa­de et­ti.

Ab­di İb­ra­hi­m’­in, ener­ji ve­rim­li­li­ği ala­nın­da 2008 yı­lın­dan iti­ba­ren bir di­zi pro­je ge­liş­ti­re­rek yıl­lık yüz­de 35 ener­ji ta­sar­ru­fu sağladığını be­lir­ten Bil­ge, “Bu ça­ba­la­rın so­nu­cun­da şir­ke­ti­miz, Elek­trik İş­le­ri Etüt İda­re­si Ge­nel Mü­dür­lü­ğü’nün dü­zen­le­di­ği ‘Sa­na­yi­de Ener­ji Ve­rim­li­li­ği Pro­je Ya­rış­ma­sı­’n­da, ‘E­ner­ji Ve­rim­li­li­ği En­düs­tri­yel Te­si­s’ ka­te­go­ri­sin­de bi­rin­ci­lik ödü­lü­nü ka­zan­dı. Ya­pı­lan iyi­leş­tir­me­lerle 1.3 mil­yon Kwh ener­ji ta­sar­ru­fu gerçek­leş­ti­ril­di­” de­di.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA