13 Eylül 2024
  • Ankara22°C
  • İstanbul22°C
  • Bursa21°C
  • Antalya26°C
  • İzmir24°C

DR. KAZAK: “ORGAN BULAMADIĞI İÇİN HER YIL YAKLAŞIK 2 BİN 500 HASTAMIZI KAYBEDİYORUZ”

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini...

Dr. Kazak: “Organ Bulamadığı İçin Her Yıl Yaklaşık 2 Bin 500 Hastamızı Kaybediyoruz”

12 Eylül 2024 Perşembe 16:18

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Çarşamba Devlet Hastanesi'nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, "Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız" dedi.

Özturan'ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır" diye konuştu.

Türkiye'nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA