03 Temmuz 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul23°C
  • Bursa21°C
  • Antalya25°C
  • İzmir24°C

DR. GARDİYANOĞLU: "HERALDE BENİ KAMU HEKİMLERİ İLE KARIŞTIRDILAR!"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’na verdiği dilekçeye bakanlık tarafından verilen yanıt yazısının basına sızdırılmasına tepki gösterdi.

Dr. Gardiyanoğlu: "Heralde beni kamu hekimleri ile karıştırdılar!"

04 Kasım 2016 Cuma 11:30

Tüm devlet hastanelerine kahve otomatı yerleştirmek için 12 Temmuz 2016 tarihinde KTSÇHB Başkanı ya da Dr. Remzi Gardiyanoğlu olarak değil sadece Remzi Gardiyanoğlu olarak Sağlık Bakanlığı’na bir dilekçe sunduğunu kaydeden Gardiyanoğlu bu konunun basına sızdırılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını dile getirdi.

“BENİ İKİNCİ İŞ YAPAN KAMU HEKİMLERİ İLE KARIŞTIRDILAR”

Serbest çalışan bir hekim olarak, farklı iş kollarında faaliyet göstermenin yasal hakkı olduğunu belirten Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “Sağlık Bakanlığı yetkilileri herhalde beni kendi bünyelerinde çalışan ve “çok hassas oldukları” Anayasa’ya aykırı olarak çalışan ve ikinci iş yapan kamu hekimleri ile karıştırdılar” diyerek tepkisini dile getirdi.

“CEVAP YAZISI BANA ULAŞMADAN BASINA ULAŞTI”

Söz konusu dilekçeyi 12 Temmuz tarihinde Sağlık Bakanlığı’na verdiğini söyleyen Gardiyanoğlu, dilekçeye cevabın 20 Ekim tarihinde yani başvurudan 3.5 ay sonra verildiğini fakat halen daha cevap yazısının kendisine ulaştırılmadığını ve kendisinden önce bu yazının basına sızdırıldığını kaydetti. Gardiyanoğlu, söz konusu kahve otomatı şirketini 15 Eylül’de başka bir şirkete devrettiğini de sözlerine ekledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile görüştüğünü belirten Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nun emri ile, söz konusu belgenin kim tarafından ne amaçla basına verildiği ile ilgili soruşturma başlatıldığını vurguladı.

kaynak: Kıbrıs Postası
Ahmet VAMIK

Yorumlar
SON DAKİKA